Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Κρήτης (Πλ. Κουντουριώτη, Ηράκλειο) η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης θα απονείμει τους τίτλους της ειδικότητας:

α) Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και
β) Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής, στους νοσηλευτές/τριες που ολοκλήρωσαν την 18μηνη θεωρητική και κλινική τους εκπαίδευση σε μονάδες υγείας και δομές δημόσιας υγείας στην Κρήτη και πέτυχαν στις γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Οι ειδικότητες της νοσηλευτικής επιστήμης συστήθηκαν με τον ν.4690/2020, με σκοπό την προαγωγή της θεωρητικής και εφαρμοσμένης εκπαίδευσης των νοσηλευτών και στόχο την παροχή ποιοτικής, τεκμηριωμένης, εξειδικευμένης και αποτελεσματικής νοσηλευτικής φροντίδας, σε όλο το φάσμα της φροντίδας υγείας (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας).

Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές της Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής εκπαιδεύτηκαν κυρίως στη φροντίδα κλινικά ασταθών, οξέων και κρίσιμων ασθενών ή μετεγχειρητικών ασθενών και ειδικότερα όσων έπασχαν από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες και τραυματισμούς.

Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές της Δημόσιας Υγείας /Κοινοτικής Νοσηλευτικής εκπαιδεύτηκαν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και συμπεριφορών προκειμένου να παρέχουν ποιοτική και αποτελεσματική νοσηλευτική φροντίδα σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές, με την υψηλή τεχνογνωσία, την άρτια εκπαίδευση και την κατάρτιση που απέκτησαν θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη αναβάθμιση του συστήματος υγείας της χώρας μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook