Η πρόσκληση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Πόπης Ψαρουδάκη- Κασσωτάκη  προς τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων του Αποκόρωνα σε ενημερωτική συνάντηση για συζήτηση και επεξεργασία διοικητικών και παιδαγωγικών ζητημάτων ανέδειξε, εκτός των άλλων, τόσο την ανεκτίμητη αξία της συμπόρευσης του παρελθόντος με το παρόν όσο και τον ξεχωριστό ρόλο των καλών πρακτικών που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις θεμελιώδες αρχές της εκπαίδευσης.

Μάλιστα η τιμητική παρουσία του πρώην διευθυντή της ΔΙΠΕ Χανίων Εμμανουήλ Βολουδάκη (προσκεκλημένος της  κ. Ψαρουδάκη καθώς παρουσίασε και δώρισε σε όλους το βιβλίο «Ανδριάντες και Προτομές των Ηρώων των Κρητικών Επαναστάσεων», του συγγραφέα Μιχάλη Παπαηλιάκη), ήταν αυτή που έδωσε ξεχωριστό τόνο στην εποικοδομητική συνάντηση των διευθυντών με τη διοίκηση, αφού και αναβίωσαν θύμησες του παρελθόντος και αναδείχθηκαν άγνωστες πτυχές μιας άλλης, αρκετά κοντινής  εποχής, με ιδιαίτερα ωστόσο χαρακτηριστικά.   

Με το πέρας της συνάντησης, που κράτησε αρκετές ώρες λόγω των σημαντικών θεμάτων- παιδαγωγικών και διοικητικών- που αναπτύχθηκαν, ο κ. Βολουδάκης, εμφανώς συγκινημένος, επισήμανε  τα ακόλουθα: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος  καθώς είχα την τιμή να συμμετάσχω ως προσκεκλημένος για να παραδώσω στα σχολεία του Αποκόρωνα το βιβλίο του Καθηγητή Μεσογειακού Πανεπιστημίου Μιχάλη Παπαηλιάκη «Ανδριάντες και Προτομές των Αγωνιστών των Κρητικών Επαναστάσεων», στην παιδαγωγική συνάντηση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Χανίων κ. Πόπης Ψαρουδάκη- Κασσωτάκη με  τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων του Αποκόρωνα. Είχα παράλληλα την ευκαιρία να παρακολουθήσω, μετά από πολλά χρόνια, έναν ζωντανό διάλογο μεταξύ των παρισταμένων πάνω σε θέματα που τους απασχολούν και αφορούν στην εκπαίδευση των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις πρόσφατες εντολές του Υπουργείου. Όλα ήταν άψογα, μέσα σε μια ιδιαίτερα φιλική και ανθρώπινη ατμόσφαιρα, με ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και ανάλογων ενεργειών. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τη φίλη και συνεργάτιδα από τα παλιά κ. Πόπη, την οποία εκτιμώ ιδιαίτερα, για την σημαντική παιδαγωγική της κατάρτιση και τον άψογο τρόπο διοίκησης».

Τέλος από την πλευρά της η κ. Ψαρουδάκη- Κασσωτάκη, αφού μίλησε για την προσφορά και το έργο του Ανθρώπου και Δασκάλου Εμμανουήλ Βολουδάκη,   ευχαρίστησε τους διευθυντές των σχολείων του Αποκόρωνα, υπερθεματίζοντας τον αγώνα που κάνουν για να κρατήσουν ψηλά τις αρχές και τις αξίες του δημόσιου σχολείου και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: η προϊσταμένη του Δ.Σ. Ασή Γωνιάς κ. Χαλιαμπάλια, οι δντριες των Δ.Σ. Βάμου: κ. Τολίκα (οικοδεσπότρια με άψογη φιλοξενία), Γεωργιούπολης:  κ. Παπαευθυμίου, οι διευθυντές των Δ.Σ. Καλυβών: κ. Συννεφάκης, Βρυσών: κ. Τσεκούρας, Φρε: κ. Μιχελάκης, Νέου Χωριού: κ. Μαρκούγιας και ο προϊστάμενος Τμήματος Α΄ Διοικητικού της ΔΙΠΕ Χανίων Ηλίας Μπούσιος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook