Δυνατότητα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια θα  έχουν όσοι πήραν μέρος στις Πανελλαδικές τα δύο προηγούμενα έτη ενώ  μέχρι τις 2 Μαρτίου  είναι η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης από τους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας , για ακόμη δύο χρόνια θα ισχύει η δυνατότητα για την εισαγωγή των αποφοίτων λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση. Πάντως το  το υπουργείο Παιδείας είχε καταργήσει  πέρυσι τη  συγκεκριμένη διάταξη,  ωστόσο ανακοινώθηκε ότι κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για την παράταση κατά δύο έτη της σχετικής ρύθμισης, την οποία «εκμεταλλεύονται» περισσότεροι από 10.000 υποψήφιοι κάθε χρόνο.

Η ρύθμιση προβλέπει τη δυνατότητα εισαγωγής με τη διαδικασία του 10%, για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014 και αφορά, σε κάθε περίπτωση, όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), τα δυο αμέσως προηγούμενα έτη.

Αναλυτικότερα, με τη διαδικασία του 10%, θα μπορούν να εισαχθούν στο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οι απόφοιτοι Λυκείου που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) των ετών 2010 ή 2011.

 

protothema.gr