Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με θέμα συζήτησης τις μελέτες αναστήλωσης που η Ιερά Πατριαρχική Μονή Γωνιάς έχει καταθέσει, προς έγκριση, στο ΚΑΣ.

Στην συνάντηση-συζήτηση μετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων ο κ. Θεμιστοκλής Βλαχούλης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιώργος Διδασκάλου, ως και άλλοι θεσμικοί.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο συνόδευσαν ο Παν. Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος, Ηγουμενοσύμβουλος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, και οι κ.κ. Ανδρεάδης Απόστολος, Πολιτικός Μηχανικός και Δασκαλάκης Ελευθέριος, Πολιτικός Μηχανικός- ειδικός Στατικός, οι οποίοι και εκπονούν τις μελέτες της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Γωνιάς.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Μητροπόλεως, «ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε την κα Μενδώνη «Δια την έμπρακτη και ουσιαστική συμβολή της εις την ολοκλήρωση των εγκρίσεων των μελετών της ιστορικής Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς• εγκρίσεις που θα δώσουν την δυνατότητα εις την Ιερά Μονή όπως ολοκληρώσει την υλοποίηση της συνολικής μελέτης του Βυζαντινού της Μουσείου (διαμόρφωση περιβαλλόντων χώρων, μονοπατιών κλπ), γεγονός αναγκαίο και απαραίτητο, χρέος ευθύνης, έναντι της ιστορίας και της προσφοράς της περιπτύστου αυτής Ιεράς Μονής».

Από πλευράς της η κα Υπουργός μνημόνευσε την, προ ολίγων ετών, επίσκεψη της εις την Ι. Μονή ως και την ικανοποίηση και ενθουσιασμό της δια το Μουσείο της Μονής, σημειώνοντας πως «..πρόκειται περί ενός πλήρως οργανωμένου και εξοπλισμένου Μουσείου, με εκθέματα μοναδικής σπουδαιότητας, αξίας και τέχνης που το κατατάσσουν σε ένα από τα πλέον αξιόλογα και ξεχωριστά Μουσεία του είδους του», δηλώνοντας την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού «..όπως συμβάλλει εις την έγκριση των εναπομεινασών μελετών, κατόπιν των κατάλληλων συνεννοήσεων των Υπηρεσιακών παραγόντων το Υπουργείου μετά των μηχανικών της Μονής».

Ακολούθησε διαλογική-διευκρινιστική συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων και δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις, από πλευράς της Μονής, αναφορικά με τις παρεμβατικές διορθώσεις στις προς έγκριση μελέτες.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook