Η ηγουμένη Dolores ανήκει στο τάγμα του Βενέδικτου. Βρίσκεται στη μονή 50 χρόνια. Τη βραδιά των Όσκαρ θα παρουσιαστεί στο κοινό ένα ντοκιμαντέρ «Ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος Elvis» αφιερωμένο στη ζωή της Dolores Hart, της 18χρονης ηθοποιού που έδωσε το πρώτο κινηματογραφικό φιλί του στον Elvis! Η τελευταία φορά που περπάτησε στο κόκκινο χαλί ήταν το 1962, μία ντροπαλή νεαρή στάρλετ. Το 2012 επιστρέφει ντυμένη με το ράσο της…

\"\"

H ηγουμένη Dolores επιστρέφει σ’ έναν τόπο που την αγάπησε κι εκείνη απαρνήθηκε ακούγοντας το κάλεσμα Του Κυρίου. Παιδί χωρισμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ, η ζωή της ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στο Λος Άντζελες και ένα καθολικό σχολείο στο Σικάγο όπου μεγάλωνε κοντά στους παππούδες της. Μόλις τελείωσε το σχολείο, έμεινε μόνιμα στο Λος Άντζελες και πολύ γρήγορα υπέγραψε συμβόλαιο με κινηματογραφική εταιρεία.
 
Η πρώτη της ταινία το 1957 ήταν δίπλα στον Elvis Presley που για εκείνον ήταν η δεύτερη απόπειρά του στον κινηματογράφο. Η ηγουμένη Dolores ανακαλεί τη σκηνή όπου έπρεπε οι δύο πρωταγωνιστές να ανταλλάξουν ένα φιλί, το πρώτο και για τους δύο μπροστά στις κάμερες. Όπως θυμάται, μόλις τα χείλη τους ενώθηκαν, η σκηνή έπρεπε να διακοπεί και να περιμένει όλο το συνεργείο και τους δύο ώστε να επανέλθει στο φυσικό χρώμα το πρόσωπό τους που είχε κατακοκκινίσει από ντροπή: «Αν για κάτι είμαι ευγνώμων, είναι που εγώ είχα το προνόμιο να ξέρω κάτι που γνωρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι, ότι ο Elvis ήταν ένας αθώος νεαρός», είπε για τον βασιλιά του rock’n roll πριν από δέκα χρόνια.

\"\" \"\"

Η Dolores Hart, που πολλοί τη συνέκριναν με την Grace Kelly γιατί ήταν τόσο όμορφη, διαφαινόταν ότι είχε λαμπρή καριέρα. Μέσα σε πέντε χρόνια γύρισε εννιά ταινίες, όλες επιτυχίες, δίπλα σε μεγάλους σταρ της 7ης Τέχνης: Montgomery Clift, Anthony Quinn, Elvis (μαζί συμπρωταγωνίστησαν και το 1958 στο King Creole), George Hamilton κ.ά. Στα 23 της χρόνια είχε καταφέρει να επιλέγει εκείνη τους ρόλους της και το συμβόλαιό της να της αποφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια! Όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο, δεν είχε ξεχάσει την καθολική ανατροφή της, κάθε πρωί πήγαινε στη λειτουργία, ενώ πριν από κάθε γύρισμα αφιέρωνε αρκετή ώρα στην προσευχή της. Η ζωή στο Χόλιγουντ, όπως τόνισε, δεν της πήγαινε, καθώς ήταν πολύ σκληρή.

\"\"

«Είσαι κάθε μέρα μ’ έναν άνθρωπο για δέκα εβδομάδες και μετά δεν τον ξαναβλέπεις. Αυτό είναι πολύ σκληρό», έλεγε για τα γυρίσματα των ταινιών. Η ζωή της άλλαξε το 1961 όταν – ενώ συμμετείχε σε θεατρικό έργο στο Broadway- μία φίλη της πρότεινε να αναζητήσει λίγη ηρεμία στο καθολικό μοναστήρι στο Κονέκτικατ. Αν και αρχικά αρνήθηκε καθώς είχε βαρεθεί σε όλη της τη ζωή να βλέπει καλόγριες, τελικά πείστηκε και πήγε. Εκεί βρήκε εσωτερική γαλήνη, ηρεμία και ειρήνη. Ζήτησε να γίνει μοναχή αλλά η ηγουμένη της είπε ότι ήταν ανώριμη και αρκετά νεαρή να γίνει καλόγρια.

\"\"

Πέρασαν τρία χρόνια και ύστερα από δεκάδες επισκέψεις στη μονή, οι καλόγριες αποφάσισαν να την εντάξουν στο τάγμα τους. Η Dolores μόλις είχε αρραβωνιαστεί τον Don Robinson, έναν επιτυχημένο αρχιτέκτονα του Λος Άντζελες. Του εξήγησε ότι έπρεπε να ακολουθήσει τον δρόμο Του Θεού κι ως πιστός Καθολικός την παρότρυνε λέγοντας ότι αυτό ήταν το θέλημά Του. Έως τον θάνατό του, πριν από τρεις μήνες ο Don την επισκεπτόταν στο μοναστήρι. Δεν παντρεύτηκε ποτέ καθώς της ήταν αφοσιωμένος και καμία δεν μπορούσε να πληρώσει το κενό που του είχε αφήσει η απουσία της. «Ποτέ δεν την ξεπέρασα. Έχω ίδιες σκέψεις για εκείνη όπως πριν από 52 χρόνια» δήλωσε λίγο καιρό πριν από τον θάνατό του.

\"\"

Αν και ο Don έδειξε κατανόηση στην επιθυμία της αγαπημένης του, το στούντιο δεν ήταν το ίδιο… δημοκρατικό. Όταν της πρότειναν να προωθήσει την ταινία της, τους είπε ότι πρέπει να επισκεφθεί φίλους στην επαρχία. Η λιμουζίνα την έφερε στο μοναστήρι και οι παραγωγοί δεν την ξαναείδαν… Την ίδια μέρα ορκίστηκε δόκιμη μοναχή. Από το κινηματογραφικό στούντιο ανέφεραν ότι η ηθοποιός τους πρόδωσε, ενώ ο Τύπος αφηνίασε. Δημοσίευσαν ότι κατέφυγε στο μοναστήρι καθώς είχε «στα σπλάχνα της τον καρπό του έρωτα με τον Elvis”. H ανέφερε ότι την πλήγωσαν αυτές οι φήμες γιατί ε΄χιε πραγματικά μια πολύ όμορφη φιλία με τον Elvis.

\"\"

Σήμερα είναι 73, αλλά όμορφη κι εντυπωσιακή. Φορώντας τα ράσα της θα περπατήσει περήφανα στο κόκκινο χαλί και η ίδια λέει ότι αισθάνεται μεγάλη αγωνία κι ανυπομονεί να ανέβει στη σκηνή και να μιλήσει. Πενήντα δύο χρόνια μετά την πρώτη φορά που παραβρέθηκε στα Όσκαρ, η Dolores επιστρέφει σπίτι…

(real)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook