Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Ρήγου στο newsit.gr, από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και από τα δυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή. Ένα χαμηλό βαρομετρικό θα έρθει από την Ιταλία και στην πρώτη φάση θα επηρεάσει, με ισχυρές βροχές, την δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται να μετακινηθούν τα φαινόμενα ανατολικότερα, φτάνοντας το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο, που και εκεί επίσης, περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Στα βόρεια, στην κεντρική, στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα, σύμφωνα με την μετεωρολόγο: “Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί, οπότε δεν θα πέσει ιδιαίτερα η θερμοκρασία. Από το βράδυ οι άνεμοι, θα στραφούν σε βοριάδες στο Ιόνιο και έτσι, την Πέμπτη, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες μέχρι 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Επομένως θα είναι αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 με 4 βαθμούς. Στην Αθήνα, για παράδειγμα, την Πέμπτη ο υδράργυρος περιμένουμε να φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου”.

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας

Στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, δηλαδή κατά την διάρκεια της Πέμπτης, το κύμα θα μεταφερθεί στο Αιγαίο και στα ανατολικά, ηπειρωτικά, στην Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και σε όλη την Πελοπόννησο, ενώ περιμένουμε χιονοπτώσεις όλες τις ημέρες, στα ορεινά.

Η Πέμπτη “θα είναι μια βροχερή μέρα για την Αττική, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, με μια μικρή παύση το απόγευμα, που πιθανόν θα έχουμε και μια εξασθένηση των φαινομένων”, υπογραμμίζει η Χριστίνα Ρήγου.

Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα

Την Παρασκευή, θα είναι η τρίτη και τελευταία ημέρα της κακοκαιρίας. “Θα συνεχιστούν οι ισχυροί βοριάδες, αλλά τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα και θα αφορούν τα ανατολικά, ηπειρωτικά και το Αιγαίο, αλλά γρήγορα θα επηρεαστούν στα νότια, δηλαδή, στην Κρήτη, στην Ρόδο, στο Καστελόριζο. Και την Πέμπτη και την Παρασκευή που θα έχουμε ισχυρούς ανέμους, η αισθητή θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη, οπότε το κρύο θα είναι πιο έντονο και τσουχτερό από αυτό που θα γράφουν τα θερμόμετρα”, αναφέρει η γνωστή μετεωρολόγος.

Από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία και να υποχωρούν οι άνεμοι.

newsit.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook