Σε κώμα νοσηλεύεται ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας, ο πρίγκιπας Γιόχαν Φρίσο και οι γιατροί που τον παρακολουθούν στην Αυστρία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συνέλθει.

Ο 43χρονος πρίγκιπας παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα κι έμεινε κάτω από το χιόνι για δεκαπέντε λεπτά πριν τον ανασύρουν οι διασώστες.

Ο πρίγκιπας βρισκόταν στο Τιρόλο της Αυστρίας για σκι και μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ.

«Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα με βεβαιότητα εάν ο πρίγκιπας Φρίζο θα ανακτήσει μια ημέρα τις αισθήσεις του», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βόλφγκανγκ Κόλερ, υπεύθυνος της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του \’Ινσμπρουκ. «Ο,τι και να γίνει, η νευρολογική αποκατάσταση θα πάρει μήνες ή και χρόνια», πρόσθεσε.

Ο 43χρονος Φρίζο, πατέρας δυο παιδιών, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο με συντριπτικό κάταγμα στο κρανίο και η καρδιά του λειτουργούσε ακόμα 50 λεπτά μετά το ατύχημα. «Πενήντα λεπτά ανάνηψης είναι πολύς μα πάρα πολύς χρόνος», τόνισε ο Κόλερ, ο γιατρός υπογράμμισε ότι εξέταση που έγινε χθες, «έδειξε καθαρά ότι η έλλειψη οξυγόνου προκάλεσε πολύ μεγάλη ζημιά στον εγκέφαλο του ασθενούς».

Ο Φρίζο έκανε σκι με φίλους εκτός διαδρομής την περασμένη εβδομάδα στο Λεχ του Τιρόλου όταν καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα και θάφτηκε κάτω από 40 εκατοστά χιονιού.

Η φωτογραφία είναι από προηγούμενες χαρούμενες οικογενειακές στιγμές στο χιόνι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook