Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Ιεράπετρας παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου, του Γενικού Γραμματέα της νέας Αιρετής Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Νίκου Καστρινάκη και των Δημάρχων Ιεραπέτρας κ. Ιωσήφ Αναστασάκη, Αγ. Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και Σητείας κ. Θεόδωρου Πατεράκη. Από πλευράς της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη σύσκεψη συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Αικατερίνη Τσουκαλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε:

Στις 19 Ιανουρίου ο κ.Καρούντζος συνοδευόμενος από τον κ.Αρναουτάκη να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγ.Νικολάου θέτοντας όλες τις υπό συζήτηση προτάσεις, σε μια λογική ανακύκλωσης πολλών προϊόντων, που μπορούν να είναι μέσα από προγράμματα και να χρηματοδοτηθούν έτσι ώστε να μην καταλήγει το σύνολο της ποσότητας ή να μειώνεται σταδιακά η ποσότητα των απορριμμάτωφν της Ιεράπετρας προς τον Αγ.Νικόλας. Ταυτόχρονα θα μιλήσουμε για άμεση εγκαθίδρυση μονάδας γεωργτικήςη επεξεργασίας και οργανικού κλάσματος, κυρίως από τις ξενοδοχειακές μονάδες στην Ιεράπετρα. Ως εναλλακτικό σενάριο σε περίπτωση που επέλθει κορεσμός της περιοχής του Αγ.Νικολάου, όλες οι πλευρές δέχονται να μιλήσουμε πέρα από την αποκατάσταση του σημερινού χώρου της Ιεράπετρας και για μια μελλοντική εναπόθεση των απορριμμάτων από τον Αγ.Νικόλας στην Ιεράπετρα.

Η συνάντηση πλαισιώθηκε από την παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιου Καρούντζου, του Γενικού Γραμματέα της νέας Αιρετής Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Νίκου Καστρινάκη και των Δημάρχων Ιεραπέτρας κ. Ιωσήφ Αναστασάκη, Αγ. Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη και Σητείας κ. Θεόδωρου Πατεράκη. Από πλευράς της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής στη σύσκεψη συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Αικατερίνη Τσουκαλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook