Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη είχαν ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης και ο Δήμαρχος Καντάνου Σελίνου κ. Αντώνης Περάκης, για το ζήτημα που προέκυψε με το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤO ΣΠΙΤΙ» στους δύο δήμους.

Σε συνέχεια των εγγράφων και των συζητήσεων που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα, εξετάστηκαν οι νομικές τροποποιήσεις που απαιτούνται για την εξασφάλιση της συνέχισης – με το σύνολο των εργαζομένων – των δύο σχετικών προγραμμάτων, τα οποία σήμερα υλοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταφοράς του προσωπικού στους δήμους.

Επίσης, για το ίδιο θέμα, ο κ. Μυλωνάκης συναντήθηκε με την Βουλευτή Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για να επιτευχθεί η επίλυσή του.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Αντώνιος Περράκης έθεσε το πρόβλημα για την έλλειψη επαρκούς κάλυψης του αριθμού των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας και ειδικότερα στον Παιδικό Σταθμό της Κουντούρας.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης όσο και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα κυρία Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη σε δεύτερη συνάντηση που είχε μαζί της ο Δήμαρχος Αντώνιος Περράκης, δεσμεύτηκαν ότι το αίτημα του Δήμου Καντάνου-Σελίνου για το έτος 2023 θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook