Σε ανακοίνωσή του το Κύτταρο Χαλέπας αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ενημερώθηκε από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα για απόφαση της χθεσινής (13/3/2023) συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δ.Ε Χανίων, στο πλαίσιο του θέματος «8. Συζήτηση για Αθλητικό κέντρο και πάρκα Χαλέπας» κατόπιν εισήγησης του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Κων/νου Αλευράκη. Για τα παραπάνω έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Όπως προκύπτει και από την Ημερήσια Διάταξη πρόκειται περί συζήτησης και διατύπωσης γνώμης και όχι περί λήψης δεσμευτικής απόφασης, δεδομένου ότι το θέμα διαφεύγει του προβλεπόμενου πλαισίου κανονιστικών αποφάσεων του συγκεκριμένου συλλογικού οργάνου. Ακόμη όμως και σε χαρακτήρα γνωμοδοτικού επιπέδου, που χρήζει η ερμηνεία της απόφασης υποστήριξης αιτήματος ποδοσφαιρικού σωματείου για την επίτευξη του σκοπού του, καλό θα ήταν να είχαν κληθεί και οι υπόλοιποι φορείς της συνοικίας, μιας και πρόκειται για ένα υπό απαλλοτρίωση χώρο σε πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι πρόκειται απλώς για αμέλεια ,λόγω ίσως και της πιεστικής καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε και όχι με σκοπιμότητα για τη δημιουργία επωφελών εντυπώσεων.
  2. Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ανοικτής διακυβέρνησης ζητάμε τη δημοσίευση της εισήγησης του Προέδρου, ώστε να διαπιστωθούν τα δεδομένα (τεχνικές μελέτες, κανονιστικές αποφάσεις, πρωτογενή συλλογή υλικού, κ.λπ.) στα οποία βασίζεται η πρόταση που διατυπώθηκε και βάσει των οποίων το συλλογικό όργανο εξέφρασε γνώμη.
  3. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η επικαιροποίηση της συζήτησης σε φορείς της συνοικίας και όργανα του Δήμου είναι θετική ,αρκεί να καταλήξει σύντομα και σύννομα σε αποτέλεσμα υλοποίησης. Γνωρίζουμε ότι τα κόστη απαλλοτρίωσης είναι σεβαστά, αλλά και η εφαρμογή του σχεδίου πόλης είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, που σημαίνει ότι πισωγυρίσματα και ανακύκλωση των συζητήσεων δεν βοηθάει .Είναι ώρα να ληφθεί άμεσα απόφαση υλοποίησης του συγκεκριμένου θέματος, όπως έχει γίνει και με την πλειοψηφία των αιτημάτων που έχει καταθέσει ο Σύλλογός μας από το 2014,όπου μετά από διαβούλευση με τους πολίτες και δημοτικούς συμβούλους ,καθώς και μετά από επεξεργασία μηχανικών και ειδικών μελετητών, πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης(θα ακολουθήσει σύντομα σχετική ενδεικτική ανακοίνωση)
  4. Επαναλαμβάνουμε τη θέση του Κύτταρου Χαλέπας για τον παραπάνω υπό απαλλοτρίωση χώρο:
    • Ζητάμε την υλοποίηση της απόφασης της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας τον προηγούμενο μήνα, παρουσία πολιτών, φορέων, τριών αντιδημάρχων και περιφερειακής συμβούλου και η οποία δημοσιοποιήθηκε στα μέσα ενημέρωσης. Η απόφαση αυτή αφορά στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Αρχιτεκτονικής Σχολής (Εργαστήριο του Καθηγητή και Αντιπρύτανη Έρευνας Κ. Ουγγρίνη) του Πολυτεχνείου Κρήτης με σκοπό αρχικά την οργανωμένη συλλογή μέσω ερωτηματολογίωντων αιτημάτων των κατοίκων και στη συνέχεια τη διαμόρφωση πρότασης προμελέτης χρήσεων για την περιοχή. Πρόταση η οποία θα υιοθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν της απαραίτητης ωρίμανσης θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί.
    • Υποστηρίζουμε με κάθε μέσο την αντίληψη ότι κοινόχρηστοι χώροι επιβάλλεται να εξυπηρετούν τους πολλούς(άτομα όλων των ηλικιών), μιας και το σχέδιο πόλης μας αφορά όλους.
    • Δυναμώνουμε τις δράσεις μας με τους φορείς της συνοικίας ,με στόχο την ενημέρωση των πολίτων για τις θέσεις μας και με κορύφωση μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση τη μέρα της Πρωτομαγιάς, στο δρόμο και τα πεζοδρόμια που έχουν διανοιχτεί πρόσφατα, δίπλα στον υπό απαλλοτρίωση χώρο.
    Ελπίζουμε ότι με δημοκρατικές διαδικασίες , έχοντας σαν γνώμονα τα προσδοκίες και τα ΄΄θέλω΄΄ των κατοίκων της Χαλέπας, θα υλοποιηθεί ένα έργο που θα το χαρούν οι συμπολίτες μας!!! Με εκτίμηση Το Δ.Σ του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Κυττάρου Χαλέπας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook