Το Εργατικό Κέντρο Χανίων επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παντελής Πετσετάκης. Τον υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος Γιάννης Μανωλικάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνολικά η ελληνική κοινωνία.

Η ακρίβεια, η ανεργία, οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας, το τεράστιο έλλειμμα στην ασφάλιση και τις παροχές υγείας, τα κόκκινα δάνεια, τα ακριβά ενοίκια και η εύρεση κατοικίας προς ενοικίαση.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων Μανώλης Μπαμιάκης ενημέρωσε τον Υποψήφιο Βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παντελή Πετσετάκη για τα αιτήματα του κλάδου του όπου μεταξύ άλλων είναι: Να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Να κηρυχθούν ως γενικώς υποχρεωτικές οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφονται. Να επανέλθει το ταμείο ανεργίας στα προ μνημονίων εποχής επίπεδα. Να επανέλθει το εφάπαξ στην εικοσαετία. Να αναβαθμιστούν οι σχολές τουριστικής εκπαίδευσης.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Παντελής Πετσετάκης έκανε εξειδικευμένη αναφορά στο πρόγραμμα του κόμματος
για την αγορά εργασίας δίνοντας έμφαση στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων εργασίας και την ενίσχυση με προσωπικό του τμήματος επιθεώρησης εργασίας. Για το σχέδιο «κοινωνική κατοικία» που είναι η λύση στο ακριβό κόστος στέγασης. Για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Για την ρύθμιση οφειλών για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Για την ακρίβεια στη διαβίωση των πολιτών από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τον πληθωρισμό.

«Η προστασία της εργασίας, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά και ένα δίκαιο μισθό, η ενίσχυση του συνδικαλισμού, η μείωση των ανισοτήτων, η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και η αναδιανομή βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Έχουμε σχέδιο το οποίο εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών και για αυτό ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να το εγκρίνουν με την ψήφο τους στις εκλογές» δήλωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παντελής Πετσετάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook