Στο συνέδριο που διοργανώνει στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα «Σταθερότητα και Ανάπτυξη: προς μια ευρωπαϊκή αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», θα μιλήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σήμερα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Ενέργειας, Günther Oettinger.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ θα είναι, όπως δημοσιεύει το energypress.gr, ο κεντρικός ομιλητής στην ενότητα «Ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας», όπου θα παρουσίασει το Πρόγραμμα «Ήλιος», ως ένα παράδειγμα δυνατότητας συνεργασίας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προώθηση των ΑΠΕ και γενικότερα την επίτευξη, με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, των ευρωπαϊκών στόχων για το 2020. Το κεντρικό μήνυμα της παρουσίασης θα είναι ότι η ΕΕ εξακολουθεί να εξαρτάται από τις εισαγωγές ενέργειας όταν θα μπορούσε να είναι ενεργειακά αυτάρκης αξιοποιώντας εγχώριους πόρους, όπως είναι το πλούσιο ηλιακό δυναμικό που διαθέτει η Ελλάδα. για την περαιτέρω προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο έχει ως στόχο τη διαβούλευση για τη χάραξη κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθούν τα κίνητρα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η ανάπτυξη διευρωπαϊκών υποδομών προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ΑΠΕ, καθώς και η ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας στον τομέα των ΑΠΕ μέσα από την προώθηση μεγάλων επενδυτικών ενεργειακών προγραμμάτων.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ενέργειας έχει διοργανώσει κλειστή συνάντηση στην οποία ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Ήλιος σε εκπροσώπους της Δ/νσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Γερμανίας, του Υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook