Πέρασαν 13 μήνες από εκείνη την πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων στο καφέ «Κήπος» για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο για το έργο ανάπλασης του Δημοτικού κήπου το οποίο σχεδίασε η δημοτική αρχή με κόστος 840.000 ευρώ.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, στις 13 Δεκεμβρίου 2021, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης είχε αναφέρει πως σύμφωνα με την σύμβαση, το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί σε 10 μήνες και πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Ο Δημοτικός κήπος έκλεισε στις 3 Ιανουαρίου 2022 με την εγκατάσταση των συνεργείων του εργολάβου, αλλά δυστυχώς όταν έφτασε ο Οκτώβριος του 2022 , που θα έπρεπε να ανοίξει και πάλι ο Κήπος, το έργο είχε προχωρήσει πολύ λίγο με τον εργολάβο να ζητά παράταση της προθεσμίας κατά 5 μήνες!

Τελικά η δημοτική αρχή των Χανίων χορήγησε την παράταση σε…δόσεις. Αρχικά για δύο μήνες και στην συνέχεια για άλλους τρεις μήνες με την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής να αναφέρει:

«Εγκρίνει την παράταση της συμβατικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ» μέχρι 16-03-2023 για τους λόγους που αναφέρονται στην από 12-12-2022 αιτιολογική έκθεση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.»

Δηλαδή ο….αναπλασμένος Δημοτικός κήπος θα έπρεπε σήμερα (17/3) να είναι έτοιμος, κάτι που δεν έχει γίνει.

Και ενώ η δημοτική αρχή Χανίων «παίζει» με τα χρονοδιαγράμματα και τις παρατάσεις, η ειδική ιστοσελίδα anaptyxi.gov.gr στην οποία καταγράφονται όλα τα έργα που χρηματοδοτούνται απο το ΕΣΠΑ, όπως η ανάπλαση του Δημοτικού κήπου Χανίων αποκαλύπτει πως ο χρόνος λήξης του έργου είναι στις 30 Ιουνίου 2023!!

Το ΑΝΑΠΤΥΞΗ.gov.gr είναι ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που παρέχει αναλυτική πληροφόρηση για την πορεία υλοποίησης των έργων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) και του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) και όπως αναφέρει, τα στοιχεία επικαιροποιούνται σε ημερήσια βάση.

Εντύπωση λοιπόν προκαλεί και το χρονοδιάγραμμα της πορείας του έργου που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα με την εκτιμώμενη και την πραγματική πορεία υλοποίησης του έργου, όπου αποκαλύπτεται πως τόσο ο εκτιμώμενος όσο και ο πραγματικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι η 30η Ιουνίου 2023!

Ακόμη και αν υποτεθεί πως το Υπ. Ανάπτυξης θεωρεί ως ολοκλήρωση ενός έργου και την αποπληρωμή του, ο χρόνος που αναφέρει για τον Δημοτικό Κήπο είναι πολύ μετά από το χρονοδιάγραμμα της δημοτικής αρχής των Χανίων και μάλλον θα είναι ευχής έργον αν μπορέσει ο Κήπος να είναι και πάλι επισκέψιμος εντός του Απριλίου.

Δείτε εδω αναλυτικά τα στοιχεία απο το anaptyxi.gov.gr

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook