Ξεκινά για το σύνολο της Επικράτειας του Δήμου Αποκορώνου, το πρόγραμμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, που αποτελεί μεγάλη πολεοδομική μεταρρύθμιση και αποτελεί βασικό πυλώνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και θα διασφαλίσει την ουσιαστική αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Με τις πλήρεις και σύγχρονες μελέτες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Τ.Π.Σ.) ΚΑΙ Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Ε.Π.Σ.) που θα εκπονηθούν, θα καθοριστούν – με Προεδρικό Διάταγμα- χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, οριοθετήσεις-επεκτάσεις κ.α. βάζοντας τάξη στις στρεβλώσεις που διαχρονικά οδήγησαν σε συγκρούσεις, σε χαμένες ευκαιρίες για επενδύσεις και σε χαμένες θέσεις εργασίας και επιλύονται χρόνια προβλήματα και αντιμετωπίζονται ειδικές περιπτώσεις.

“Σας καλώ στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στις Βρύσες την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 και ώρα 09:30π.μ. με κεντρικό ομιλητή τον κύριο Μπακογιάννη Ευθύμιο, Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος. Όλοι μαζί να συμβάλλουμε στο χωροταξικό σχεδιασμό του Αποκόρωνα”, αναφέρει ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook