Μία τηλεκάρτα χρησιμοποίησε ένας άνδρας 48 ετών, υπήκοος Αλβανίας, για να δραπετεύσει από τα κλειδωμένα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου. Για την υπόθεση συνελήφθη ο σκοπός των κρατητηρίων, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Ο κατηγορούμενος, που τελικά συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και θα οδηγηθεί ξανά στις φυλακές Λάρισας, όπου είναι κρατούμενος, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Επίσης, ο 48χρονος παρουσιάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστεί για δύο υποθέσεις κατοχής και χρήσης ναρκωτικών στις 13 Μαΐου και 16 Ιουλίου 2021, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή.

Ποινή φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία

Ο 48χρονος που εκτίει ποινή φυλάκισης για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου και της πεθεράς του, είχε μεταχθεί στον Βόλο για δίκες που εκκρεμούσαν σε βάρος του και το απόγεμα της Πέμπτης εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο σκοπός ήταν απασχολημένος, κατάφερε σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα να παραβιάσει την κλειδαριά των κρατητηρίων με… τηλεκάρτα και να φύγει ανενόχλητος, ενώ δεν τον αντιλήφθηκε ούτε ο σκοπός των κρατητηρίων.

Τελικά, η απουσία του έγινε αντιληπτή από τον σκοπό, ενημερώθηκε ο αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Βόλου και μετά από άμεση κινητοποίηση του συνόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εντοπίστηκε πεζός και συνελήφθη επί των οδών 2ας Νοεμβρίου-Μικρασιατών, για να συλληφθεί ξανά, χωρίς να φέρει αντίσταση.

Η δίκη στο Αυτόφωρο

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, για να δικαστεί με την κατηγορία της απόδρασης κρατουμένου. Μάλιστα υπήρχε ισχυρή φύλαξη από τέσσερις άνδρες της ΟΠΚΕ που ήταν μαζί του κάθε στιγμή. Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε στο Δικαστήριο έγγραφο, ότι ο κατηγορούμενος έχει κάνει δωρεές και έχει δείξει καλή διαγωγή στις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε αστυνομικός, που είπε ότι με το που έγινε γνωστή η απόδραση, έγινε μεγάλη κινητοποίηση, ενώ σε ερώτηση αν είναι υπότροπος, απάντησε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε κάνει απόπειρα απόδρασης όταν είχε μεταφερθεί από τις φυλακές στο Νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρούς. Ακόμη είπε ότι δεν αντιστάθηκε στην σύλληψή του. Ο διοικητής του Α.Τ. Βόλου, κατέθεσε ότι λίγο μετά τις 5 το απόγευμα έγινε ενημέρωση για την απόδραση του κατηγορούμενου, έγινε κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη, χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Ο αστυνομικός που είχε σκοπιά στην πύλη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, κατέθεσε ότι βγήκε ο σκοπός των κρατητηρίων και τον ρώτησε αν βγήκε ο κατηγορούμενος και ο ίδιος είπε ότι είχε σε εκκρεμότητα δύο άτομα που βρισκόταν στο κτίριο και ο κατηγορούμενος πιθανόν έφυγε χωρίς να τον αντιληφθεί καθώς μιλούσε στο τηλέφωνο για τα δύο άτομα που βρισκόταν στο κτίριο για υπηρεσιακούς λόγους. Ο αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Βόλου είπε ότι τον ενημέρωσε ο σκοπός των κρατητηρίων ότι δεν βρισκόταν μέσα ο 48χρονος, ο ίδιος έκανε τις δέουσες ενέργειες, ενημέρωσε τους πάντες και τελικά τον συνέλαβαν μετά από 3,5 ώρες περίπου. Αστυνομικός της Ασφάλειας που βρισκόταν σε περιπολία, είπε ότι ενημερώθηκε στις 17:20 για την απόδραση, μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε στις 20:30 στην οδό Μικρασιατών, στον Βόλο.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η κόρη του κατηγορούμενου, που είπε ότι ο πατέρας της ποτέ δεν είχε πρόθεση να κάνει κάτι κακό, ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, αλλά δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά του. Επίσης είπε ότι τον είδε μια ώρα πριν την απόδραση, πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικός άνθρωπος, έχει κάνει δωρεές, μετάνιωσε για την πράξη του και σκέφτηκε τους αστυνομικούς στο τμήμα.

«Έκανα μέγα λάθος»

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι έκανε μέγα λάθος που απέδρασε, το έκανε γιατί ήθελε να πάει στις φυλακές Νιγρίτας, ενώ για την απόπειρα απόδρασης στη Λάρισα, είπε ότι ο σκοπός μπήκε στο κρατητήριο για να δει έναν χρήστη ναρκωτικών που πονούσε και φώναζε, άφησε για λίγα δευτερόλεπτα την πόρτα ανοιχτή και ο ίδιος βγήκε, πήγε στο Νοσοκομείο και επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα με ταξί. Ο 48χρονος είπε στο Δικαστήριο ότι έχει πρόβλημα με την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και δεν έχει πειράξει άνθρωπο, ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του από τους αστυνομικούς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι ο πελάτης του συνομολογεί την πράξη του, είπε ότι μετάνιωσε και πρόσθεσε ότι δεν αντέδρασε στην σύλληψή του και δεν πρόβαλε αντίσταση. Επίσης, είπε ότι η παραβατική του συμπεριφορά οφείλεται στην συμπεριφορά της εν διαστάσει συζύγου του και των γονέων της που του στέρησαν την κόρη του και οι δύο καταδίκες του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ήταν χωρίς αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην φυλακή. Ο δικηγόρος χαρακτήρισε αίολη την δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σε βαθμό κακουργήματος, που του έχει ασκηθεί και είπε ότι είναι όμηρος της εν διαστάσει συζύγου του και των πεθερικών του.

Τέλος, είπε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και θόλωσε το μυαλό του, γι’ αυτό και απέδρασε, ενώ τόνισε ότι δεν είναι κακοποιός και δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες κράτησης στο Α.Τ. Βόλου.

Ένοχος φυλάκιση χωρίς αναστολή

Το Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για απόδραση, απέρριψε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, που ζήτησε η υπεράσπιση και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επιπλέον το Δικαστήριο διέταξε την έκτιση της ποινής του. Για την απόδραση του 48χρονου, αναμένεται να διαταχτεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απόδρασης, ενώ όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, θα εξεταστεί αν προκύπτουν και ποινικές ευθύνες αστυνομικών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook