«Ηκοπέλα μου, η οποία είναι 50 ετών, θέλει από εμένα -είμαι 65 ετών- να είμαι έτοιμος για σεξ τη στιγμή που μπαίνω από την πόρτα. Αλλά δεν έχω πάντα διάθεση και θέλω το σεξ να είναι πιο οργανικό. Δεν είναι ότι δεν την αγαπώ ή δεν την βρίσκω ελκυστική. Τώρα μερικές φορές δεν θέλω να πάω στο σπίτι της επειδή νιώθω ότι αναγκάζομαι – και ότι θα θυμώσει ή θα θελήσει να τερματίσει τη σχέση, αν δεν κάνω αμέσως σεξ μαζί της».

Την παραπάνω εξομολόγηση κάνει ένας άντρας στην ειδική στήλη του βρετανικού Guardian για τη σεξουαλική υγεία και την απάντηση αναλαμβάνει να του δώσει η Pamela Stephenson Connolly, η οποία είναι ψυχοθεραπεύτρια με έδρα τις ΗΠΑ και ειδικεύεται στη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών:

«Αξίζετε να σας ακούσουν πλήρως όσον αφορά τη σεξουαλική σας ανταπόκριση και τις δικές σας ανάγκες. Αναρωτιέμαι αν ο εκφοβισμός και οι απειλές είναι μέρος της συνολικής σας σχέσης και, αν ναι, πρέπει να επανεκτιμηθεί. Δεν είναι εντάξει να αισθάνεσαι εξαναγκασμένος σε οτιδήποτε, πόσο μάλλον στο σεξ.

Καθίστε κάτω μαζί της και εξηγήστε της πώς λειτουργεί το μοτίβο διέγερσής σας – ζητήστε αυτό που χρειάζεστε. Όταν ένα άτομο αισθάνεται απειλή, ανασφάλεια ή υπερβολική πρόκληση, σταματά τη διαδικασία σωματικής διέγερσης, ακόμη και αν το άτομο θέλει νοητικά να συμμορφωθεί. Είναι ένας μηχανισμός αυτοπροστασίας, γι’ αυτό δώστε προσοχή».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook