Επιμένει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, στις δηλώσεις του για την κρίση στην Ελλάδα και την αντιπαράθεσή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε ομιλία του στην Νομική Σχολή Buccerius, στο Αμβούργο, ο κ. Ρέσλερ προειδοποίησε όπως δημοσιεύει το in.gr, ότι «αν η Ελλάδα είναι τελείως χρεοκοπημένη, τότε οι διαμαρτυρίες που βιώνουμε αυτή την εποχή στην Αθήνα αποτελούν απλώς μια αύρα. Θα ακολουθήσει τυφώνας».

Ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από τηνΕυρωζώνη, ούτε προτίθεται να εξέλθει οικειοθελώς.

«Υπάρχει στην Ελλάδα φορολογική νομοθεσία, μόνο που δεν εφαρμόζεται», τόνισε ο κ. Ρέσλερ και επανέφερε το ζήτημα της διαφωνίας του με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η απάντηση που έδινε η Αθήνα στο ερώτημα πότε θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ήταν «σε δυο βδομάδες», είπε ο Γερμανός υπουργός και προσέθεσε: «Και έπειτα περνούσαν πάλι μήνες. Αυτό, σε συνδυασμό με τον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, έχει συμβάλει στο να ψυχραθούν οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου».

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι οι σχέσεις του με τον κ. Χρυσοχοΐδη θα βελτιωθούν, όπως θα βελτιωθούν, είπε, και οι σχέσεις του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την πίεση που της ασκήθηκε από τους Φιλελευθέρους του κ. Ρέσλερ, προκειμένου να αποδεχθεί τηνυποψηφιότητα του Γιοάχιμ Γκάουκ για τη θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας.

Η διαμάχη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και του Φίλιπ Ρέσλερ ξέσπασε όταν ο Γερμανός αντικαγκελάριος κατηγόρησε τον Μιχ.Χρυσοχοΐδη -χωρίς να τον κατονομάσει- ότι κωλυσιεργούσε σε θέματα ανάπτυξης. Ακόμη, είπε ότι «δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς» και ότι χάνει την υπομονή του με την Ελλάδα.

Απαντώντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα είπε ο κ. Ρέσλερ, διαψεύδοντας «ρητά και κατηγορηματικά» τον Γερμανό αντικαγκελάριο λέγοντας ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί του για θέματα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης, καθώς αυτά είναι αρμοδιότητα της τρόικας.

Στήριξη στον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρείχε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε τον Γερμανό αντικαγκελάριο «να κοιτάξει άλλους τρόπους για επιρροή και ψήφους και να μην καλλιεργεί μύθους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook