Με την καθιερωμένη εκδήλωση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στη Χαλέπα ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης απενεμήθησαν τα βραβεία του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για την Γ΄ Λυκείου, που είχε θέμα: «Η Συνθήκη της Λωζάννης (1923)» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά ποσά και απονέμονται στους Μαρία Σκαμνέλου, Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων (Α΄ βραβείο), Ιωάννη Σούκο, Γενικό Λύκειο Άνοιξης Αττικής (Β΄ βραβείο) και Δημήτριο Καραβασίλη, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης (Γ΄ βραβείο).

Στην εκδήλωση απενεμήθησαν επίσης έπαινοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό στους μαθητές Μάζεν Αμπουχαμάρ, Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και Ευαγγελία Πικραμένου, Γενικό Λύκειο Σούδας.

Χορηγοί των βραβείων είναι η Οικογένεια Καλογερή, στη μνήμη του Καπετάν Γιάννη Καλογερή (Α΄ βραβείο), η Αργυρώ Χανιωτάκη-Σμυρλάκη στη μνήμη του Ιωσήφ Σμυρλάκη (Β΄ βραβείο) και η Φαλή Βογιατζάκη, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Βογιατζάκη (Γ΄ βραβείο).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αναγόρευση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» σε εταίρο του Ιδρύματος και του Νικήτα Περαθωράκη σε μεγάλο δωρητή του Ιδρύματος.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση

Το πολιτικό μνημόσυνο στους Τάφους των Βενιζέλων

Tην Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στους Τάφους των Βενιζέλων, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ομιλητής θα είναι ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, Ανδρέας Νανάκης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πριν από το μνημόσυνο θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Β΄ μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στυλιανός Πέτσας.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook