Ένας από τους πρώτους στόχους της νέας δημοτικής αρχής των Χανίων είναι να λυθεί ο «Γόρδιος δεσμός» και να γίνει δυνατή η λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι. Για τον σκοπό αυτό το πρωί της Τρίτης (11/1) συναντήθηκαν ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης με τον πρύτανη Γιάννη Φίλη, ενώ τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται στα Χανιά ο ΓΓ Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής.
Τα νέα δεδομένα που υπάρχουν με την δημιουργία του νέου Δήμου Χανίων, φαίνεται πως διευκολύνουν και τις κινήσεις για την λειτουργία του – στην κυριολεξία – κλειστού κολυμβητηρίου Χανίων στο Ακρωτήρι. Ενός κολυμβητηρίου που κατασκευάστηκε πριν από μια πενταετία σε έκταση του Πολυτεχνείου Κρήτης με χρήματα από τις πιστώσεις των Ολυμπιακών έργων αλλά ποτέ δεν λειτούργησε.
Μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη” οι άμεσα ενδιαφερόμενες πλευρές είναι πλέον τρείς. Ο Δήμος Χανίων, το Πολυτεχνείο Κρήτης και η ΓΓ Αθλητισμού.
Έτσι κατά την συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Σκουλάκης και Φίλης συμφωνήθηκε να υπάρξει πλήρης συνεργασία των δύο πλευρών.
Όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων ήδη αποφασίστηκε να λυθεί το θέμα του κόμβου οδικής σύνδεσης προς το κλειστό κολυμβητήριο με τροποποίηση της μελέτης και την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών που θα κατευθύνουν την κίνηση των οχημάτων από και προς τις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου και του κολυμβητηρίου.
Σύμφωνα με τον κ.Σκουλάκη τις επόμενες ημέρες θα συνταχθεί και η ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί στον Γ.Γ. Αθλητισμού.
Όπως όλα δείχνουν η πρόταση θα κινείται στην κατεύθυνση της εξασφάλισης από την ΓΓ Αθλητισμού όλης της υλικοτεχνικής υποδομής που λείπει για να μπορέσει να παραληφθεί το κολυμβητήριο από τον δήμο Χανίων και να λειτουργήσει βάση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Χανίων , ΓΓ Αθλητισμού και Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επιπλέον στην συνάντηση των Μανώλη Σκουλάκη και Γιάννη Φίλη συζητήθηκε και η ευρύτερη συνεργασία του Πολυτεχνείου με τον δήμο και σε πολλούς άλλους τομείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook