Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι άστεγοι και οι άποροι Ηρακλειώτες που διαβαίνουν την πόρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης για να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με τις 205 αιτήσεις για βοήθεια συμπολιτών μας που είχαν συγκεντρωθεί το Δεκέμβριο του 2010 να έχουν μέσα σε ένα χρόνο εκτοξευτεί στις 814, με το ποσοστό της αύξησης να αγγίζει το 297%, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι 107 νέες αιτήσεις που έγιναν μέσα μόλις στους δυο πρώτους μήνες του έτους που διανύουμε το ποσοστό φτάνει δυστυχώς στο συντριπτικό 350%.

Με τη ραγδαία αυτή αύξηση να έχει προβληματίσει τους αρμόδιους φορείς και με τις αιτήσεις απόρων ανθρώπων να μην έχουν τελειωμό, έρχεται ξανά στο φως το δράμα που βιώνουν εκατοντάδες άνθρωποι ανάμεσά μας – δίπλα μας, ζώντας ουσιαστικά κάτω από τα όρια της φτώχιας, ανήμποροι να αλλάξουν τη δύστυχη μοίρα τους, έχοντας πια χάσει σπίτι, δουλειά, όπως και κάθε ελπίδα για τη ζωή, που στην απόγνωσή τους βρίσκουν στήριγμα μέσα από το σημαντικό αυτό έργο που προσφέρει η Περιφέρεια.

«Θείο δώρο»

Βρισκόμενοι υπό τη δίνη της οικονομικής εξαθλίωσης, στερούμενοι ακόμα και των βασικών τους αναγκών, με την εύρεση τροφής που θα κρατήσει ζωντανούς τόσο τους ίδιους όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχει γίνει καθημερινός τους εφιάλτης, η συμβολή του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποτελεί θείο δώρο για τους αναξιοπαθούντες της πόλης μας. Απευθυνόμενοι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης και μέσα από την απλόχερη προσφορά του, καταφέρνουν να εξασφαλίσουν το αυτονόητο: είδη πρώτης ανάγκης και κυρίως τρόφιμα για να μπορέσουν να έχουν τουλάχιστον ένα πιάτο φαί, μέσα στη δυστυχία που βιώνουν.

Νέες αιτήσεις

«Οι ωφελούμενοι τόσο από την περιοχή του Ηρακλείου όσο και των Μοιρών, τις δυο μέρες κάθε μήνα όπου και διανέμουμε τρόφιμα, είναι σταθερά 850 άτομα. Ωστόσο έχουμε και νέες αιτήσεις, τις οποίες αξιολογούμε κάθε 6μηνο», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη. Το ευχάριστο όμως, μέσα στο δύσκολο έργο που επιτελεί η Περιφέρεια Κρήτης, είναι ότι η πολύ σημαντική αυτή προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου αναμένεται να επεκταθεί και στους τέσσερις νομού του νησιού, με τη δημιουργία συνδέσμου, οπότε και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει και στις υπόλοιπες οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προσφέροντάς τους έτσι, εκτός από τρόφιμα, επιπλέον και τη δύναμη να παλέψουν τα δεινά αυτής της άσχημης εποχής που όλοι ζούμε.

 

Εφημερίδα Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook