Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης βατότητας και οδικής ασφάλειας σε τμήμα δημοτικής οδού,  η οποία συνδέει τους  οικισμούς Καπεδιανά και Χρωμοναστήρι , μετά τη σημερινή (20/3/203), υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον  Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη  Μαρινάκη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Άγγελου Μαλά και του Προέδρου της Κοινότητας Χρωμοναστηρίου Νίκου Δεληγιαννάκη.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ασφαλτόστρωση της οδού επιφάνειας 5.700 μ2, διαπλάτυνση του δρόμου κατά τμήματα ώστε να αποκτήσει  πλάτος τουλάχιστον 7 μέτρων για την οποία έχει εξασφαλιστεί η συναίνεση των εμπλεκομένων ιδιοκτητών  καθώς και η κατασκευή των απαιτούμενων έργων για την  απορροή των ομβρίων.

 Πρόκειται για μια σημαντική, συνολική  παρέμβαση, με την οποία, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, εξασφαλίζεται η οδική ασφάλεια και η προσβασιμότητα, η πολιτική προστασία αφού δημιουργείται  εναλλακτικό δίκτυο δρόμων διαφυγής και η πρόσβαση μεγάλων οχημάτων πυρασφάλειας στους συγκεκριμένους οικισμούς, η ενδοεπικοινωνία της ενδοχώρας  καθώς  και η αξιοποίηση της περιουσίας  των κατοίκων της περιοχής.

Επιπλέον, πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζεται  με το άλλο μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την κατασκευή του δρόμου του Βρύσινα που διασυνδέει την περιοχή με τον Αγιοβασιλειώτικο δρόμο (Αρμένοι – Ρουσοσπίτι ).

Άποψη, στην οποία υπερθεμάτισαν ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας, επισημαίνοντας ότι με το συγκεκριμένο έργο,  το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά με τον υπό διάνοιξη   δρόμο του Βρύσινα,  ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, μειώνονται οι χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των Οικισμών και παροχετεύεται η κυκλοφορία προς το Νότο με ασφάλεια και άνεση.  Σημειώνεται ότι το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 496.000 Ε και χρηματοδοτείται από Σ.Α.Ε.Π. (Περιφέρεια Κρήτης)   και πόρους του Δήμου Ρεθύμνης. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης, τον Περιφερειάρχη Κρήτης  κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή που συνέδραμαν το Δήμο Ρεθύμνης στο αίτημα του για χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook