Αίσια έκβαση είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός ζευγαριού από τη Γερμανία στα Λευκά Όρη. Το ζευγάρι χάθηκε την Δευτέρα το απόγευμα λόγω και της κακοκαιρίας σε ψηλό σημείο στον Ομαλό και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για την εύρεση του.

Μετά από πολύωρη επιχείρηση βρέθηκε σώο και αβλαβές τις πρώτες πρωινές ώρες. Γύρω στις 5 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση με το ζευγάρι να βρίσκεται και να είναι καλά στην υγεία του σε περιοχή μεταξύ Μελινταού και Καλόκαμπου.

Το ζευγάρι είχε ειδοποιήσει αργά το απόγευμα της Δευτέρας ότι είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο στα Λευκά Όρη ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες και το χιόνια δυσχέραινε τις όποιες κινήσεις του. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τους διασώστες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 οχήματα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καμπανού, ένα όχημα της ΕΜΑΚ καθώς και η ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ. Συνολικά 10 άνδρες της πυροσβεστικής.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο καλά στην υγεία του ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το πρωί της Τρίτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook