Υλικά

  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 συσκευασία ντομάτες σε κύβους μικρού μεγέθους
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 12 μύδια, καθαρισμένα
  • 1/2 κιλό χτένια, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένα σε κομμάτια 3/4 της ίντσας
  • 250 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 8 μεγάλα χτένια
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • Μάραθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μάραθο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8 λεπτά.

Βήμα 2

Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 3

Προσθέστε το κρασί, τους κύβους ντομάτας, το ζωμό λαχανικών και το φύλλο δάφνης. Φέρτε σε βρασμό, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις, περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τα μύδια και τα κυδώνια. Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα μύδια και τα κυδώνια να αρχίσουν να ανοίγουν, περίπου 3-4 λεπτά.

Βήμα 5

Ανακατέψτε τον μπακαλιάρο, τις γαρίδες και τα χτένια. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι ο μπακαλιάρος, οι γαρίδες και τα χτένια να ψηθούν και τα μύδια να ανοίξουν εντελώς, περίπου 3-4 λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει.

Βήμα 6

Ανακατέψτε το μαϊντανό και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.

Βήμα 7

Σερβίρετε αμέσως.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook