Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Ένα όνειρο πολλών ετών, μια πολυετής και αγωνιώδης προσπάθεια για την εκπλήρωσή του, μια δύναμη να κάνουν κατορθωτό αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο και να συνεχίσουν όταν άλλοι θα λύγιζαν. Σε όλες αυτές τις μικρές και μεγάλες «μάχες» που έδωσαν οι άνθρωποι του ΚΗΦΑΑΜΕΑ είχαν εφόδια… τη στήριξη του κόσμου, από το ένα ευρώ του κουμπαρά, των δέκα ευρώ των χριστουγέννιατικων στολιδιών ή των πασχαλινών λαμπάδων των παζαριών, μέχρι τις πολύ υψηλές δωρεές “αφανών” δωρητών που σιωπηρά έδιναν τεράστια οικονομική ώθηση στο έργο.

Και επιτέλους μετά από χρόνια ένα κτίριο «στολίδι» στην οδό Δαιδάλου 2 και Αγίου Γεωργίου στα Κατσιφαριανά (πίσω από το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής), έγινε πραγματικότητα για να φιλοξενήσει παιδιά με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία και βαριά νοητική υστέρηση (πολυανάπηρα παιδιά τα οποία δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε καμία άλλη δομή στον νομό).

Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες…

Η πρόεδρος του ΚΗΦΑΑΜΕΑ που δεν παραιτήθηκε ούτε στιγμή από το όνειρο δεν έκρυψε στο τέλος της δήλωσής της, τη συγκίνησή της.

Είκοσι παιδιά φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή. Πλέον στο νέο κτίριο θα δοθεί η δυνατότητα να φιλοξενηθούν πολλά περισσότερα παιδιά που όλα αυτά τα χρόνια ήταν σε λίστα αναμονής καθώς δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος για να τα δεχτεί.

Το νέο κτίριο είναι αποτέλεσμα της στήριξης του κόσμου, από το 1 ευρώ όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω μέχρι και σημαντικά μεγάλων δωρεών. Μάλιστα, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ σκοπεύει να βγάλει ειδική ανακοίνωση με όλους τους δωρητές (που δεν έχουν αντίρρηση να δημοσιοποιηθεί το όνομά τους).

Μια από αυτές τις μεγάλες δωρεές αφορά σε μια Βελγίδα βαρώνη!

Το έργο που προσφέρει αξιοπρεπή φιλοξενία στα παιδιά, έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περίπου 850.000 ευρώ. Πλέον μένει να ολοκληρωθούν οι εξωτερικοί χώροι του κτιρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook