Hens in the farm

Εντύπωση προκάλεσε πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης με την οποία ορίζεται απαγόρευση της εκτροφής οικόσιτων ζώων εντός των σχεδίων πόλεων, τριών δήμων της Π.Ε. Λασιθίου, καθώς και σε τουριστικές περιοχές, ενώ ορίζονται και περιορισμοί στον αριθμό των ζώων αναλόγως με τον πληθυσμό των χωριών.

Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση παρουσιάστηκε και ως κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και πως ξεκινά από την Κρήτη η εφαρμογή περιορισμών αναφορικά με τον χώρο που θα μπορεί κάποιος να έχει οικόσιτα ζώα και πτηνά σε πόλεις και χωριά της Ελλάδας.

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς οι συγκεκριμένες απαγορεύσεις και περιορισμοί ισχύουν τουλάχιστον την τελευταία 10ετία και οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στις Περιφερειακές Ενότητες ανανεώνονται ανά χρονικά διαστήματα.

Ενδεικτικά, μια γρήγορη έρευνα στην «Διαύγεια» αποκάλυψε πως ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου τον Οκτώβριο του 2022.

Επίσης απόφαση με τον αριθμό των οικόσιτων ζώων που επιτρέπονται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είχε ληφθεί το 2018, αλλά και το 2013.

Όμως και για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου υπήρξε αντίστοιχη απόφαση από το 2015.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook