Θέμα για τη σχέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΧ και υποψηφίου βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ στα Χανιά Παντελή Πετσετάκη” έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης μέρας” Γρηγόρης Αρχοντάκης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (22/3).

Ο κ. Αρχοντάκης κατήγγειλε ότι ο κ. Πετσετάκης αφενός ήταν αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΧ (χωρίς αντιμισθία), αφετέρου, από το 2020 έπαιρνε πάγια αντιμισθία για πλήρη απασχόληση για να υποβοηθά την ΔΕΥΑΧ σε οικονομικά ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε και ως συνεργάτης γραφείου ορκωτών λογιστών που συνεργάζεται με τη ΔΕΥΑΧ. Μάλιστα, την τρέχουσα περίοδο, κατήγγειλε ο κ. Αρχοντάκης, είναι υποψήφιος βουλευτής, διατηρώντας ωστόσο τη θέση του στην Επιχείρηση. Ουσιαστικά ο κ. Αρχοντάκης κατήγγειλε ότι ο κ. Πετσετάκης, αν και έπαιρνε αντιμισθία για πλήρη απασχόληση, ουσιαστικά δεν τηρούσε αυτή τη σύμβαση.

Οι “βολές” του κ. Αρχοντάκη ήταν ευθείες προς το πρόσωπο του δημάρχου Χανίων και νυν προέδρου της ΔΕΥΑΧ, Παναγιώτη Σημανδηράκη, κατηγορώντας τον ότι δεν έκανε κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να απομακρυνθεί ο κ. Πετσετάκης από τη ΔΕΥΑΧ, αφού υπάρχει, όπως επίσης τόνισε πολλάκις, “ασυμβίβαστο”.

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: “Είχα ξανατοποθετηθεί πριν μερικές εβδομάδες για τη θέση του κ. Πετσετάκη ως αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΧ, ενώ είναι έμμισθος στην Επιχείρηση. Είχα πει ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες του δημάρχου. Επειδή ο κ. Πετσετάκης είναι υποψήφιος έπρεπε να παραιτηθεί. Ο κ. Δήμαρχος δεν το δρομολόγησε. Είναι εξοργιστικό. Ο Δήμαρχος απέδειξε ότι είναι υπεράνω θεσμών και νόμων. Καταγγέλλω δημόσια αυτό το θέμα στο ΔΣ και όπου αλλού χρειάζεται”.

Ο κ. Αρχοντάκης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν τονίζοντας:
“Ορίστηκε ο κ. Πετσετάκης αντιπρόεδρος το 2019. Το 2020 άρχισε να λαμβάνει πάγια αντιμισθία για πλήρη απασχόληση. Η αποζημίωση που λάμβανε ήταν 1710 ευρώ μηνιαίως (περίπου 2200) ως μελος ΔΣ, αμειβόμενος με πλήρη απασχόληση. Με απόφαση κατά πλειοψηφία ορίστηκε για τον κ. Πετσετάκη πλήρης απασχόληση για υποβοήθηση της ΔΕΥΑΧ σε οικονομικά ζητήματα. Σαν αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΧ, φυσικά, δεν αμείβεται. Την ίδια περίοδο λειτουργούσε επίσης, ως συνεργάτης γραφείου ορκωτών λογιστών που συνεργάζεται με τη ΔΕΥΑΧ”.
“Και ερωτώ”, συνεχίζει ο κ. Αρχοντάκης. “Είχε ο κ. Πετσετάκης ασυμβίβαστο; Και αν ναι, εργαζόταν με πλήρη απασχόληση; Δηλαδή τηρούσε το ωράριο της πλήρους απασχόλησης; Κατανοώ βέβαια το πρόβλημα υγείας που πέρασε”.

Ολοκληρώνοντας ανέφερε: “Το κόστος για τη ΔΕΥΑΧ από την αντιμισθία Πετσετάκη είναι 80 χιλιάδες ευρώ. Θεωρώ πάντως ότι δεν εργαζόταν με το γράμμα του νόμου. Νομίζω κάνει προεκλογική καμπάνια με χρήματα της ΔΕΥΑΧ και με την ανοχή του δημάρχου. Άμεσα να σταματήσει η σύμβαση και να επιστραφούν τα χρήματα”.

Εκεί υπήρξε μια λεκτική “κόντρα” μεταξύ Γρηγόρη Αρχοντάκη και Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον πρώτο να λέει στον δήμαρχο, “μη μου κουνάς το κεφάλι” και τον δεύτερο να απαντά “δεν θα μου πεις τι θα κάνω”….

Ακολούθησε η απάντηση του δημάρχου:

“Θα περίμενα να είναι εδώ η κ. Χατζηδάκη για να κάνετε τις καταγγελίες. Αποτελεί μομφή στο πρόσωπο του δημάρχου αλλά και στα μέλη της ΔΕΥΑΧ”.

Και συνέχισε: “Γιατί ο κ.Αρχοντάκης εγείρει τώρα και μετά από 4 χρόνια, αυτό το θέμα; Δεν υπάρχει ζήτημα ασυμβίβαστου. Αν το απερχόμενο ΔΣ έπραξε κάτι παράνομο, εγώ λέω όχι, η δικαιοσύνη θα το κρίνει”.

Περί της παραμονής του κ. Πετσετάκη ανέφερε: Προτίθεται να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου”

Καταλήγοντας ανέφερε: “Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις συνολικά, σε μια περίοδο που δεν έχετε να προσάψετε κάτι για τη ΔΕΥΑΧ. Ο κ. Πετσετάκης ορίστηκε στο πλαίσιο της νομοθεσίας η αντιμισθία του. Δεν υπάρχει τίποτε το μεμπτό. Εδώ έχουμε ζήτημα πολιτικών εντυπώσεων. Προσφύγετε στα όργανα της δικαιοσύνης. Κεκαλυμμένος ο λαϊκισμός του κ. Αρχοντάκη”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook