Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο κήπος θα ανοίξει, αν και υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του έργου.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε ανακοινώσει ότι θα ανοίξει στις 31/3. Υπάρχουν εκκρεμότητες στην ανατολική πλευρά, όπως η ολοκλήρωση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων για τη λειτουργία της λίμνης.
Εκκρεμεί επίσης, η κατασκευή της πέργκολας. Έπρεπε να αλλάξει για να τοποθετηθεί καλύτερης ποιότητας πέργκολα. Αυτό ήταν εκτός μελέτης”, ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης.

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση που υπάρχει ανέφερε: “Πράγματι υπήρξε καθυστέρηση. Στη βάση της νομοθεσίας ωστόσο, που τροποποιήθηκε λόγω covid αναφέρεται ότι, όταν, σε εν εξελίξει έργο, υπάρξει αίτηση παράτασης 6 μηνών η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να τη δώσει.
Εμείς δώσαμε μια παράταση που έληγε στις 15 Μαρτίου. Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα θα σέβεται την ιστορικότητα και το πράσινο”.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι υπήρξε επικοινωνία με τη διεύθυνση Νεωτέρων μνημείων για τη μεταφορά της Οθωμανικής κρήνης της πλατεία 1866, στον δημοτικό κήπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook