Την Πέμπτη 23/3/23 από τις 12.00  ως τις 14.00 θα πραγματοποιηθεί στο ΓΝΑΝ στάση εργασίας με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται για υποστελέχωση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων και να ζητούν την άμεση ενίσχυση του με προσωπικό. 

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο των εργαστηρίων και στη συνέχεια παράσταση στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος εργαζομένων αναφέρει:

«Το τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων είναι ένα από τα πιο σημαντικά στη λειτουργία του νοσοκομείου, αφού διεξάγει χιλιάδες εξετάσεις ετησίως και περιλαμβάνει το  βιοχημικό τμήμα,  το ανοσολογικό, το  μικροβιολογικό (καλλιέργειες) , το κυτταρολογικό,το  αιματολογικό και το παθολογοανατομικό.

Διεκπεραιώνει  όλο το 24ωρο τις εξετάσεις των ασθενών που νοσηλεύονται στο ΓΝΑΝ, τις εξετάσεις των ασθενών  που προσέρχονται στα επείγοντα του ΓΝΑΝ, τις εξετάσεις των ασθενών του ΚΥ Τζερμιάδων, τις εξετάσεις των ασθενών του νοσοκομείου ΚΥ Νεάπολης (όταν δεν εφημερεύει το αντίστοιχο τμήμα), ενώ  τα πρωινά διεκπεραιώνει τις εξετάσεις των εξωτερικών ασθενών που προσέρχονται στο ΓΝΑΝ για συνταγογραφημένες εξετάσεις (χωρίς ραντεβού και με μικρό χρόνο αναμονής).

Παρά τις προσλήψεις τριών συμβασιούχων  που έγιναν στο πρώτο έτος της πανδημίας, τα τελευταία δύο χρόνια το τμήμα έχει υποστεί μια πρωτόγνωρη συρρίκνωση σε προσωπικό, αφού με διάφορους τρόπους (συνταξιοδοτήσεις, μετακινήσεις, μακροχρόνιες αναρρωτικές) η δύναμη του τμήματος έχει μειωθεί κατά 5 εργαζόμενους. Τα παραπάνω έχουν τεθεί προς τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και έχει ζητηθεί η ενίσχυση του τμήματος με προσωπικό, όμως δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί.

Το τμήμα πλέον αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος αναστολής λειτουργίας κάποιων εργαστηρίων και μη διεξαγωγής κάποιων κατηγοριών εξετάσεων.

Γι΄ αυτούς τους λόγους το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η δίωρη στάση εργασίας, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο των εργαστηρίων και η παράσταση στη διοίκηση του Νοσοκομείου  με αίτημα την άμεση ενίσχυση του τμήματος ιατρικών εργαστηρίων με προσωπικό.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook