To θέμα που πυροδότησε την ένταση και την αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης ήταν η συζήτηση του 34ου θέματος (που προτάχθηκε μάλιστα) και συζητιόταν για περίπου 3 ώρες και αφορούσε την “έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας –  Κοινότητα Γαλατά”.

Ουσιαστικά το θέμα αφορά ένα κομμάτι δρόμου από την πλατεία στον Γαλατά μέχρι την οδό Σπυριδάκη μήκους 50 μέτρων για το αν πρέπει να μονοδρομηθεί ή όχι! Υπάρχει έτοιμη μελέτη περί μονοδρόμησης του δρόμου και δημιουργία πεζοδρομίων (την εισηγείται η δημοτική αρχή), ενώ η Τ.Κ. Γαλατά θέλει να παραμείνει διπλής κατεύθυνσης για να διευκολύνονται οι κάτοικοι.

Aφορμή στάθηκε, επί της ουσίας, η απόφαση του δημάρχου Χανίων να αποσύρει, εν τέλει το θέμα, τη στιγμή που η αντιπολίτευση (μετά από πρόταση του Γρηγόρη Αρχοντάκη) πρότεινε να ψηφιστεί είτε η κυκλοφοριακή μελέτη, είτε να υπάρξουν σχετικές τροποποιήσεις που πρότεινε η τοπική κοινότητα Γαλατά.

Πολλοί ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ανέφεραν ότι “αυτό είναι η δημοκρατία σας” απευθυνόμενοι στον δήμαρχο Χανίων.

Μάλιστα, η αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης προκάλεσε την οριστική διακοπή της συνεδρίασης λίγο πριν τις 9 το βράδυ! Άγνωστο πότε θα συνεχιστεί…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook