«Χρυσές» μπίζνες έκαναν μία 57χρονη κι ένας 44χρονος από την Αλβανία (είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους), καθώς προσποιούμενοι τα μέντιουμ με… ιδιαίτερες πνευματικές ιδιότητες κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 120.000 ευρώ από δύο γυναίκες (μάνα και κόρη).

Η γνωριμία τους ξεκίνησε πριν από περίπου 8 χρόνια, όταν η 57χρονη σήμερα γυναίκα έπιασε δουλειά ως οικιακή βοηθός, γρήγορα όμως ανέπτυξαν και φιλικές σχέσεις.

Αυτό ήταν το λάθος των δύο γυναικών (μάνας και κόρης), καθώς από το καλοκαίρι του 2016, η 57χρονη με το πρόσχημα ότι κατέχει… υπερφυσικές ικανότητες, άρχισε να εξαπατά τις παθούσες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, κοσμήματα, αντικείμενα αξίας καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές, ως αμοιβή της για τις «πνευματικές υπηρεσίες» της.

Οι γυναίκες κατάλαβαν την απάτη και τα «μέντιουμ» τους απειλούσαν

Σε κάποιες περιπτώσεις που τα θύματα της απάτης αμφισβητούσαν το «μέντιουμ» ή καθυστερούσαν τις πληρωμές, εκείνη τις τρομοκρατούσε λέγοντας τους ότι εάν δεν ενέδιδαν, θα τους συνέβαιναν αρνητικά πράγματα όπως ασθένειες, προσωπικές και εργασιακές αποτυχίες κλπ.

Συναυτουργοί στην εξαπάτηση των δύο γυναικών ήταν ο 44χρονος, αλλά και τρεις ακόμη υπήκοοι Αλβανίας (όλοι είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους). Τα χρηματικά ποσά καταβάλλονταν τόσο στην ίδια την κατηγορούμενη, όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων σε λογαριασμούς τόσο της 57χρονης όσο και των συγκατηγορουμένων της.

Τέλος, αφού τα θύματα αντιλήφθηκαν τη σε βάρος τους εξαπάτηση και αρνήθηκαν να δώσουν και άλλα χρήματα, η 57χρονη από κοινού με τον 44χρονο και μία 33χρονη συνεργό, τις απείλησαν ότι αν δεν τους δώσουν το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ, θα βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα. Το παράνομο οικονομικό όφελος που κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματα τους ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Επίσης, απέσπασαν χρυσαφικά, τιμαλφή και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Οι δύο συλληφθέντες (σ.σ. το 57χρονο «μέντιουμ» και ο 44χρονος συνεργός της) οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook