Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της περιοχής, παρότι λειτουργούσε εδώ και περίπου 1,5 χρόνο, και ένα από τα καλύτερα ιταλικά της Αθήνας, στο οποίο είναι συνέταιροι, μεταξύ άλλων, η Έλλη Αγγελιδάκη και ο σύζυγος της Μάρας Δαρμουσλή, σεφ Βασίλης Τσατσάκης.

Το εστιατόριο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές προκλήθηκαν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας, καθώς και στα διαμερίσματα. Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 4:30 τα ξημερώματα και αμέσως αναστάτωσε ολόκληρη τη γειτονιά από τους καπνούς, αλλά και από τους ήχους που ακούγονταν.

Η Πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς. Οι πρώτες εικόνες υπό το φως της ημέρας από το εστιατόριο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Καταγγελίες για εμπρησμό
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, στο εστιατόριο βρισκόταν ένας αλλοδαπός υπάλληλος καθαριότητας, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως ξέσπασε η φωτιά.

Όπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο που δημοσιεύει το iefimerida.gr, το εστιατόριο που τυλίχθηκε στις φλόγες καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε διαμερίσματα της πολυκατοικίας.

Βίντεο από τη φωτιά στο εστιατόριο Cavaliere στη Νέα Σμύρνη:

«Έτυχε να περνάμε από το σημείο εγώ και η παρέα μου όταν είδαμε ολόκληρο το κτίριο να έχει τυλιχθεί από καπνούς και το εστιατόριο είχε παραδοθεί στις φλόγες. Φύγαμε γρήγορα από το σημείο γιατί ακούγαμε δυνατές εκρήξεις, πιθανότατα από φιάλες υγραερίου που είχε η κουζίνα του εστιατορίου», είπε στο iefimerida.gr αυτόπτης μάρτυρας για τη στιγμή που η φωτιά βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook