Δεν είναι η πρώτη φορά που καυτηριάζεται το άσχημο θέαμα που δίνει η μικρή λιμνούλα που υπάρχει στο πάρκο ειρήνης και φιλίας στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Όμως επειδή η ελπίδα «πεθαίνει τελευταία» το θίγουμε και πάλι μήπως ευαισθητοποιηθούν οι του δήμου Χανίων και κάνουν κάτι έστω και αν αυτό είναι αυτονόητο.

Δηλαδή ο καθαρισμός ανα τακτά χρονικά διαστήματα της λίμνης που έχει γεμίσει με πράσινα άλγη και «κοσμείται» από σκουπίδια τα οποία δεν είναι υποχρεωτικό πως τα πετούν πολίτες, αλλά μπορεί να μεταφέρονται εκεί και από τον αέρα.

Το ανησυχητικό είναι πως πέραν της ασχήμιας, του πράσινου νερού και τα φυτά δείχνουν ταλαιπωρημένα και ίσως οδεύουν προς ξήρανση.

Θα μου πείτε ότι γενικότερα το μεγάλο αυτό πάρκο αποπνέει εγκατάλειψη, αλλά τουλάχιστον ας μεριμνήσει ο δήμος για τον τακτικό καθαρισμό της λίμνης και αν δεν μπορεί ας αναζητήσει κάποιον ιδιώτη που ενδιαφέρεται να το κάνει.

Αλλιώς πολύ φοβάμαι πως και η λίμνη στο κέντρο των Χανίων θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της αντιπεριφέρειας για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών…..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook