Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων-προσκύνημα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Γιώργος Λογιάδης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου, Πρυτανικές Αρχές, φορείς, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποστράτων, Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου κ.α.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο Ηρακλείου.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά όπου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 μίλησε ο κ. Τσερεβελάκης Γεώργιος, διδάκτορας Ελληνικής Φιλολογίας – εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Επισκοπής.

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821:

«Ο Αγώνας του 1821 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος. Αποτελεί τη βάση για τον αναστοχασμό της ιστορικής διαδρομής του Ελληνικού Έθνους. Η Περιφέρεια Κρήτης, τιμά την επέτειο της Επανάστασης, ως την ημέρα εκείνη που οι θυσίες των προγόνων μας, οδήγησαν στο δρόμο για τη δημιουργία ενός Ανεξάρτητου και Ελεύθερου Κράτους. Γιατί τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στον παγκόσμιο ιστορικό χάρτη με ενότητα και πάθος για την ελευθερία. Η Επανάσταση του 1821 είναι πηγή έμπνευσης για το μέλλον και τις επόμενες γενιές. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook