“Ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς,  τοποθέτησαν συνεργεία του Δήμου Χανίων, σε 13 σημεία, τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε περιαστικές περιοχές”.

Αυτό ανέφερε η επίσημη ενημέρωση του δήμου Χανίων πριν από δύο ακριβώς χρόνια, πανηγυρίζοντας φυσικά για τη φιλοζωική συνείδηση της νυν δημοτικής αρχής!

Το εντυπωσιακό επίσης είναι ότι στο δελτίο τύπου υπάρχουν δηλώσεις του αρμόδιου αντιδήμαρχου Γιάννη Νικηφοράκη που μεταξύ άλλων τονίζει: “Ο Δήμος Χανίων θα είναι σε συνεχή εγρήγορση για την τροφοδότηση και συντήρηση των σημείων, από νερό και τροφή, σε συνεργασία και με τα εθελοντικά σωματεία, τα οποία έχουν δηλώσει έντονο ενδιαφέρον, ώστε να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια”.

Δύο χρόνια μετά, οι ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα που τόσο πολύ διαφήμισε η δημοτική αρχή Χανίων παρουσιάζουν αυτή την εικόνα όπως η ταΐστρα που είναι τοποθετημένη στα δικαστήρια Χανίων. Μολυσμένο νερό και κάτι “απροσδιόριστο” εντός αυτής και όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχει καμία μέριμνα εκ μέρους του δήμου για να καθαριστεί και να αλλαχθεί!

Εννοείται ότι ένα αδέσποτο ζώο που θα πάει στο σημείο για να ξεδιψάσει θα καταναλώσει μολυσμένο νερό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η φιλοζωική συνείδηση του δήμου Χανίων μάλλον πάει “περίπατο” και σταμάτησε στην προβολή της τοποθέτησης των συγκεκριμένων χρήσιμων υλικών για τα ζώα, τα οποία ωστόσο θέλουν τροφοδότηση και συντήρηση, όπως εξάλλου τόνιζε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος…

Και κάτι ακόμα… Αν σε κεντρικό σημείο, όπως στα δικαστήρια, οι ποτίστρες παρουσιάζουν τέτοια εικόνα, φανταστείτε τι γίνεται σε περιαστικές περιοχές!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook