φωτο από newsbeast.gr

Για πολλούς, το πρωινό ξύπνημα με ένα φλιτζάνι καφέ είναι ένα τελετουργικό χωρίς το οποίο δεν μπορούν να ζήσουν. Είτε τον απολαμβάνετε σκέτο, είτε με μια σταγόνα γάλα, είτε ανακατεμένο με κανέλα και μέλι, ο καφές πραγματικά σας φτιάχνει τη διάθεση για την ημέρα που ξεκινάει.

Αλλά, σύμφωνα με το eatthis.com και όσα αποκάλυψε η Laura Burak ιδρύτρια του GetNaked® Nutrition και συγγραφέας του Slim Down with Smoothies ο καφές δεν σας φτιάχνει μόνο τη διάθεση. Αν θέλετε να χάσετε επιπλέον κιλά η καθημερινή σας συνήθεια του καφέ μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη της προσθήκης του καφέ στο πρόγραμμα απώλειας βάρους σας.

Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε χορτάτοι

Η καθημερινή σας συνήθεια κατανάλωσης καφέ μπορεί να προάγει το αίσθημα κορεσμού ή πληρότητας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής ή το ανθυγιεινό τσιμπολόγημα.

«Είναι, επίσης, υγρό, το οποίο, όπως το νερό, βοηθά να διατηρείται το στομάχι σας γεμάτο και μπορεί επομένως να σας βοηθήσει να τρώτε μια πιο κατάλληλη ποσότητα φαγητού, αν θέλετε να χάσετε βάρος», εξηγεί η Burak.

Μπορεί να σας δώσει μια ενεργειακή ώθηση και να εκκινήσει το μεταβολισμό σας
«Αυτή η δόση καφεΐνης όταν ξυπνάτε μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του να κάνετε την προπόνησή σας ή όχι εκείνη την ημέρα», τονίζει η Burak. «Ειδικά ως μητέρα, σίγουρα μου δίνει ενέργεια και μου δίνει κίνητρο και αποτελεί μέρος ενός ηρεμιστικού πρωινού τελετουργικού, οπότε οφείλω στον καφέ πολλή αγάπη. Φυσικά, όμως, φροντίστε να εστιάζετε και στον ποιοτικό ύπνο και μην χρησιμοποιείτε τον καφέ χρόνια για τεχνητή ενέργεια».

Ο μαύρος καφές είναι ένα ρόφημα με εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες

Αν προτιμάτε να πίνετε τον καφέ σας σκέτο, η Burak λέει ότι ένα φλιτζάνι περιέχει λιγότερες από πέντε θερμίδες. Έτσι, μια απλή κούπα ζεστού καφέ χωρίς πρόσθετα έχει μηδενική ζάχαρη και ουσιαστικά καθόλου θερμίδες, καθιστώντας τον ιδανικό ρόφημα για να πίνετε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

Προσέξτε τα «έξτρα» που προσθέτετε στον καφέ σας

Σίγουρα, μπορεί να σας αρέσουν πολύ οι εποχικοί λάτε και οι αρωματικοί καφέδες, αλλά μπορούν να βλάψουν σοβαρά την πρόοδό σας ως προς την απώλεια βάρους. «Πολλά άτομα αναπτύσσουν την κακή συνήθεια να βαραίνουν τον καφέ τους με κρέμες, σιρόπια και σαντιγί και να τον μετατρέπουν σε απόλυτη «βόμβα ζάχαρης», λέει η Burak. Ακόμη και τα γάλατα ξηρών καρπών, σπόρων και βρώμης στις μέρες μας ακούγονται σαν πιο υγιεινές επιλογές, αλλά είναι γεμάτα με πρόσθετη ζάχαρη.

«Είτε οι στόχοι σας για την υγεία περιλαμβάνουν την απώλεια βάρους είτε όχι, προσέξτε τα πρόσθετα που μπορεί να βάζετε στον καφέ σας, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν σημαντική ποσότητα περιττών θερμίδων, πρόσθετης ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή σας», εξηγεί η Burak.

«Περιορίστε τον καφέ σε μερικά φλιτζάνια ή λιγότερα την ημέρα, ώστε να μην σας προκαλεί νευρικότητα, να μην συμβάλλει σε αυξημένο άγχος ή να επηρεάζει τον νυχτερινό σας ύπνο. Επίσης, να θυμάστε ότι ο καφές δεν είναι νερό και δεν συμβάλλει στη σωστή ενυδάτωσή σας, οπότε φροντίστε να πίνετε και αρκετό νερό».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook