Συγκρατημένη  αισιοδοξία ότι θα βρουν την άκρη του νήματος που οδηγεί στην οργάνωση εκφράζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Η απόπειρα – το απόγευμα του Σαββάτου –  να κάψουν με εμπρηστική βόμβα συρμό του μετρό στο Αιγάλεω, εκτός από εντυπωσιακή περιείχε και μεγάλο ρίσκο για τους τρομοκράτες, ενώ η μη ανάφλεξη του μηχανισμού έδωσε στις αρχές πλήθος στοιχείων…

Παράλληλα στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν να δουν την προκήρυξη που εκτιμούν πως θα τους λύσει πολλές απορίες και θα τους  ανοίξει νέους δρόμους στις έρευνες.. Και αυτό γιατί θα αποκαλυφθεί, μεταξύ άλλων, γιατί δεν έσκασε η ενεργοποιημένη βόμβα και τέλος ποιος ήταν ο στόχος και για ποιους λόγους. Μάλιστα ακόμη από τη γραφή  του κειμένου οι αναλυτές μπορούν βγάλουν συμπεράσματα για το προφίλ του συγγραφέα.

Η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» που με τηλεφώνημά της στο  MEGA και το ΣΚΑΪ, ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) είναι μια νέα οργάνωση που δεν έχει εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν. Ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν πρόκειται για πραγματική οργάνωση ή για τηλεφωνήματα φάρσα. 

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες λένε:

•    Ο άγνωστος που άφησε την πράσινη χάρτινη τσάντα με τη βόμβα στο τελευταίο βαγόνι του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο Αιγάλεω – Αεροδρόμιο, είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί από τις δεκάδες κάμερες των σταθμών του μετρό. Το υλικό δεν έχει πλήρως εξεταστεί, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ώρες. Η κάμερα που εστιάζει στο τελευταίο βαγόνι τους συρμού δεν έχει καταγράψει καθαρά τα δευτερόλεπτα της αποβίβασης στο Αιγάλεω.

•    Η πράσινη τσάντα, που οι τρομοκράτες ήλπιζαν πως θα καταστρεφόταν με την ανάφλεξη,  έμεινε άθικτη όπως και ολόκληρος ο μηχανισμός και στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ γίνεται αγώνας δρόμου για να βρεθούν αποτυπώματα και dna. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πολλά αποτυπώματα ωστόσο δεν έχουν ταυτοποιηθεί (ορφανά).

•    Οι τρομοκράτες μπορεί να σχεδίαζαν μια πολύ επικίνδυνη και δύσκολη επιχείρηση, όμως έδειξαν άπειροι, έκαναν πολλά λάθη και ουσιαστικά… «Σίγουρα είχαν φροντίσει να καμουφλάρουν τα χαρακτηριστικά τους, καθώς οι σταθμοί του μετρό είναι γεμάτοι κάμερες, όμως πιστεύουμε ότι τελικά θα …κλέψουμε τα χαρακτηριστικά τους»  τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «εξετάζουμε ακόμη και το ενδεχόμενο ο τρομοκράτης ή οι τρομοκράτες να εκμεταλλεύτηκαν το πνεύμα της Αποκριάς και να ήταν μεταμφιεσμένοι».

•    Στην Αντιτρομοκρατική ελπίζουν πως θα συγκεντρώσουν στοιχεία και από τους πολίτες που ήταν το Σάββατο το απόγευμα στο μετρό και ενδεχομένως είδαν κάτι ύποπτο..

Το προφίλ της οργάνωσης

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής προσπαθούν με τα – λίγα – στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους να σκιαγραφήσουν το προφίλ της οργάνωσης… Έτσι κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

•    Πρόκειται για ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»  που ενισχύθηκαν με νέα μέλη ή για νεαρούς μιμητές ή συμπαθούντες της παλιάς οργάνωσης που για τις αρχές έχει εξαρθρωθεί.

•    Θέλουν  να προκαλέσουν και να ακουστούν σε όλο τον κόσμο γι αυτό αποπειράθηκαν να χτυπήσουν τυφλά το μετρό. Δεν ενδιαφέρονται για το αν θα προκαλέσουν θύματα και αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικινδύνους.

•    Δεν έχουν ούτε την τεχνογνωσία, ούτε να μέσα γι αυτό και προσπάθησαν να χτυπήσουν με έναν σχετικά απλό εμπρηστικό μηχανισμό και μάλιστα χωρίς επιτυχία.

•    Το γεγονός ότι δεν έκαναν προειδοποιητικό τηλεφώνημα δείχνει πως από τη μια δεν ενδιαφέρονται για το αν θα υπάρξουν θύματα και από την άλλη θέλουν να καθιερώσουν ένα δικό τους τρόπο δράσης…

•    Εκτιμάται ότι τα μέλη της είναι λίγα και νεαρής ηλικίας που τώρα μπήκαν στο αντάρτικο πόλης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook