φωτο αρχείου

Η ξαφνική αποχώρηση εκπαιδευτικών ανατρέπει τους προγραμματισμούς των εργαζόμενων γονιών – Σε αναζήτηση αναπληρωτών η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Τεράστιο πρόβλημα για τις οικογένειες μαθητών που φοιτούν στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων προέκυψε από την διακοπή λειτουργίας ολοήμερων τάξεων, καθώς οι μαθητές σχολούν πολύ νωρίτερα με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι να κάνουν οι γονείς που εργάζονται.

Άλλωστε η διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων είναι και ο ρόλος των πολυδιαφημισμένων από το υπουργείο Παιδείας ολοήμερων τάξεων, και η ξαφνική διακοπή της λειτουργίας τους ανατρέπει τελείως τους οικογενειακούς προγραμματισμούς.

Όπως είπε στο Flashnews.gr η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Πόπη Ψαρουδάκη, το θέμα προέκυψε ξαφνικά με την αποχώρηση εκπαιδευτικών με άδειες κύησης ή ασθένειας και ενώ έχει εξαντληθεί ο κατάλογος με τους αναπληρωτές.

«Έχουμε ήδη ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την έγκριση επιπλέον οκτώ αναπληρωτών προκειμένου να καλύψουμε διάφορες ανάγκες που έχουν προκύψει σε σχολεία του νομού» είπε η κα Ψαρουδάκη, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο εάν και πότε θα εγκριθούν αυτές οι προσλήψεις.

Όπως διευκρίνισε, προτεραιότητα δίνεται σε σχολεία στα οποία η αποχώρηση εκπαιδευτικών με άδεια έχει σαν αποτέλεσμα να σταματά η λειτουργία τάξεων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι εκείνο του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά το οποίο έμεινε χωρίς δασκάλα η Γ’ τάξη και χθες εστάλη δασκάλα η οποία επέστρεψε από άδεια.

Επίσης αύριο αναμένεται να σταλεί δασκάλα η οποία επέστρεψε από άδεια, στο τμήμα ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου.

Πάντως και το πρόβλημα με την διακοπή των ολοήμερων τάξεων στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων επείγει να λυθεί άμεσα καθώς θα επιδεινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα αφού επίκειται η έναρξης εργασίας γονέων που απασχολούνται εποχιακά ως ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook