Φώτο αρχείου

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Κρήτης μετά την αποκάλυψη ότι γνωστός λυράρης ασελγούσε σε βάρος 15χρονου αγοριού, το εξέδιδε και διακινούσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες του. Η υπόθεση αυτή που θυμίζει αρκετά την υπόθεση του Κολώνου αποκαλύφθηκε πριν από μερικές μέρες όταν ο 15χρονος αποφάσισε να μιλήσει για τον εφιάλτη που βίωνε από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών. Ο 66χρονος συνελήφθη από τις αρχές ενώ αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή την Παρασκευή το πρωί.

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις συγγενείς και φίλοι του 66χρονου καθώς και άτομα που τον γνώριζαν δηλώνουν πως έπεσαν από τα σύννεφα. Ένας ανιψιός του 66χρονου μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο Star υποστηρίζοντας ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης ήταν ένα μεγάλο σοκ. «Είμαστε όλοι σε ένα σοκ, δεν μπορώ να το περιγράψω αυτό που έχει συμβεί. Είναι μία βόμβα που έσκασε. Δεν το περιμέναμε με τίποτα. Έχουν σπάσει πραγματικά τα τηλέφωνα. Δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί ακούμε διάφορες εικασίες. Ακούμε κάθε λεπτό που περνάει και κάτι διαφορετικό. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί. Θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα κακό αστείο αυτό που έχει συμβεί. Και το χειρότερο είναι ότι μιλάμε για ένα ανήλικο παιδί. Δεν μπορούμε να το βάλουμε στο μυαλό μας όλο αυτό. Την οικογένεια του λυράρη, τα παιδιά να το προφυλάξουμε τουλάχιστον καθώς κυκλοφορούν διάφορα. Κανένας δεν ήθελε όλο αυτό να συμβεί στο παιδί του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο συγγενής του 66χρονου μίλησε για την «στοχοποίηση» που έχει γίνει και στην ευρύτερη οικογένεια του 66χρονου μόνο και μόνο επειδή έχουν το ίδιο επίθετο ενώ τόνισε πως κανείς δεν γνώριζε τι συνέβαινε αλλιώς θα είχαν προχωρήσει σε καταγγελίες. Συγκεκριμένα είπε «δεν είναι καλό να στοχοποείτιαι όλη η οικογένεια. Είμαστε ένα μεγάλο σόι, οπότε δεν μπορούμε να στοχοποιούμε ανθρώπους της οικογένειας. Υπάρχουν μικρά παιδιά μέσα στην οικογένεια. Φυσικά και είναι κατακριτέο όλο αυτό. Αν το ξέραμε δεν νομίζω κανένας να το άφηνε έτσι. Θα το είχαμε καταγγείλει φυσικά. Ο Ίδιος μου ο πατέρας να ήταν, δεν θα το αφήναμε έτσι».

Για την δεύτερη καταγγελία που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβρη ο ανιψιός του 66χρονου δήλωσε ότι «Δεν το γνωρίζω αυτό, δεν έχω… το άκουσα και εγώ πριν λίγο. Μέσα στη μέρα το άκουσα αυτό. και αυτό ένα σοκ. Δεύτερο απανωτό σοκ μέσα σε λίγα 24ωρα».

Ακριβώς αντίθετη στάση διατηρεί ο γαμπρός του λυράρη ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στο χωριό. Βοηθάει σε όλα τα κοινά του χωριού, αφιλοκερδώς. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κανένα μα κανένα άλλο πρόβλημα. Όλα αυτά πιστεύω ότι είναι μία σκευωρία».

Τι λέει συνάδελφος του 66χρονου λυράρη

Δεν μπορεί να πιστέψει όσα έχουν αποκαλυφθεί για τον 66χρονο λυράρη και ένας συναδελφός του ο οποίος μιλώντας στο Star ισχυρίστηκε ότι «ο (…) ήταν μέλος σε μια ομάδα που έχουμε, ο οποίος είχε αποτραβηχθεί εδώ και αρκετά χρόνια, πριν το 2018, αν θυμάμαι καλά. Κάποια στιγμή είχε προβλήματα υγείας. Τέλοσπάντων για δικούς του λόγους προσωπικούς, σταμάτησε. Πάρα πολλά χρόνια τον ξέρω και μαζί έχουμε συνεργαστεί και έχουμε παίξει. Εμείς αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτό που συμβαίνει, και εγώ προσωπικά. Μου φαίνεται απίστευτο, έχουμε στενοχωρηθεί πάρα πολύ γιατί αν είναι αλήθεια αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρω, μάλλον έχει καταστραφεί η ανθρωπότητα. Ο (….) είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ήτανε ψυχή της παρέας, πάρα πολύ καλός σε όλα του. Υπεύθυνος, συνεπής, δεν είχε θέματα ο άνθρωπος δηλαδή να δείξει ένα κακό χαρακτήρα ή να βγάλει κάτι κακό. Για αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε εγώ προσωπικά πέφτω από τα σύννεφα. Αν όντως ισχύουν όλα αυτά, είναι απίστευτο πως κατάφερε να μας ξεγελάσει όλους που δεν είναι και τόσο εύκολα. Είναι ένας λυράρης, τοπικός της περιοχής της δικιάς τους. Νομίζω ότι έκανε μαθήματα. Μάλλον στα μαθήματα πρέπει να είναι και σε ομαδικό επίπεδο και όχι σε προσωπικό.

Ειδικά για το διαδίκτυο … Αυτός δεν ήξερε πως να ανεβάσει μία φωτογραφία από το κινητό του. Δηλαδή αν μας είχε κοροϊδέψει, έχει χαλάσει ο κόσμος, πέφτω από τα σύννεφα. Δεν ήταν ούτε γνώστης του διαδικτύου, ούτε της τεχνολογίας. Ένας άνθρωπος ο οποίος μέσα στην καλή χαρά να γελάσουμε, να πειράξει… πολύ σκοτάδι για να έχει βγει όλο αυτό.

Εγώ τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια αλλά έτσι κοντά ήταν γύρω στα 4-5 χρόνια που ήταν στην ομάδα η οποία δραστηριοποιείται κάθε εβδομάδα. Συνήθως μετά την πρόβα κάναμε παρέα όλοι, να πάμε να φάμε, να παίξουμε.. Πήγαμε και ταξίδια μαζί. Είναι πραγματικά απίστευτο»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook