Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Χανίων, η Ενορία Αγίου Λουκά στα Χανιά αναφέρεται στην ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει καμία αντισεισμική προστασία. Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι το σχολείο φιλοξενείται εδώ και χρόνια στα κτίρια και το οικόπεδο που ανήκουν στην κυριότητα του Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά τονίζοντας ότι παρά τις εκκλήσεις για μεταστέγαση δεν έχει γίνει καμία ενέργεια παρόλο που η υποδομή είναι ακατάλληλη για χρήση.

Στην επιστολή της η ενορία θέτει θέμα επικινδυνότητας για το σχολείο και καλεί τον δήμο σε περίπτωση που κληθεί ακατάλληλο κατά τον προσεισμικό έλεγχο, να ενεργήσει για τη μεταστέγαση.

Αναλυτικά η επιστολή της ενορίας αναφέρει:

«Μετά από εντονότατο προβληματισμό και με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά του τόπου μας, στις οικογένειές τους, αλλά και στην τοπική μας κοινωνία γενικότερα, αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή – μετά και την πρόσφατη απόφαση και εντολή της πολιτείας για προσεισμικό έλεγχο – για να σας καταθέσουμε την ασίγαστη ανησυχία μας σχετικά με το σχολικό συγκρότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, το οποίο φιλοξενείται σε γη και κτίρια που ανήκουν κατά πλήρη και αδιαφιλονίκητη κυριότητα στον Ι. Ναό μας. (Ακριβώς απέναντί του)

Ως γνωστόν, τα κτίρια που ανεγέρθησαν το 1953 και φιλοξενούν «προσωρινά» – εδώ και πάρα πολλά χρόνια – το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, παρά τις συνεχείς περί μεταστέγασής τους κατά καιρούς προφορικές και γραπτές εκκλήσεις μας, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και στερούνται οποιασδήποτε αντισεισμικής προστασίας. Το γεγονός αυτό, από μόνο του, τα καθιστά ακατάλληλα για οποιαδήποτε χρήση, πολύ δε περισσότερο φιλοξενίας μεγάλου σχολικού συγκροτήματος δυναμικότητας 150 και πλέον μαθητών, εκτός του διδακτικού προσωπικού.

Επειδή, σε περίπτωση ισχυρού σεισμού, είναι πολύ πιθανό να ζήσει ο τόπος μας μία νέα τραγωδία με θύματα μαθητές και εκπαιδευτικούς -ενδεχόμενο το οποίο οφείλουμε οπωσδήποτε να αποτρέψουμε- παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες, άμεσο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, της καταλληλότητας ή μη του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και άμεση μεταστέγασή του σε άλλο, ασφαλή, χώρο, εφόσον ο συγκεκριμένος κριθεί ακατάλληλος.

Οι τραγικές εικόνες του πρόσφατου μεγάλου σεισμού στη γειτονική Τουρκία και Συρία, η αρκετά έντονη σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, αλλά και το γεγονός ότι ζούμε σε μία σεισμογενή περιοχή, δε μας επιτρέπουν δυστυχώς, κανένα περιθώριο εφησυχασμού,

Βέβαιοι για την κατανόησή σας και τον συμμερισμό των εύλογων ανησυχιών μας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις άμεσες ενέργειές σας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook