Για να κάνετε κάθε πρωί την προσπάθειά σας ως προς την απώλεια βάρους να μετράει, θα πρέπει να έχετε κάποιες σταθερές συνήθειες που ακολουθείτε ευλαβικά. Αν και η συγκεκριμένη προσπάθεια είναι αρκετά δύσκολη, αν έχετε κάποιες σταθερές που έχετε συμπεριλάβει στην καθημερινή πρωινή σας ρουτίνα, τότε θα δείτε πιο εύκολα τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Το eatthis.com μίλησε με τη Lisa Young, διατροφολόγο και συγγραφέα του βιβλίου Finally Full, Finally Slim, η οποία μοιράστηκε τέσσερις από τις καλύτερες πρωινές συνήθειες για να χάσετε βάρος γρηγορότερα. Προσθέστε τις στη ρουτίνα σας και δείτε το νούμερο στη ζυγαριά να κατεβαίνει!

Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Η αύξηση της ποσότητας του νερού που πίνετε κάθε μέρα μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες απώλειας βάρους σας -το λένε, άλλωστε, και οι έρευνες! Για παράδειγμα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical and Diagnostic Research, οι συμμετέχοντες που έπιναν περίπου δύο φλιτζάνια νερό 30 λεπτά πριν από το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα έχασαν βάρος και παρουσίασαν μείωση στη βαθμολογία του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ).

Η Young λέει ότι το να πίνετε ένα ποτήρι νερό πρωί-πρωί είναι μια έξυπνη κίνηση. «Όταν ξυπνάτε το πρωί, μπορεί να είστε αφυδατωμένοι, οπότε η ενυδάτωση με ένα ποτήρι νερό είναι μια πολύ καλή ιδέα. Μπορεί, επίσης, να νομίζετε ότι πεινάτε, αλλά στην πραγματικότητα απλώς διψάτε», εξηγεί. Και αν το απλό νερό είναι πολύ μονότονο για εσάς, σκεφτείτε να προσθέσετε φρέσκο λεμόνι ή δυόσμο στο ποτήρι σας.

Προσθέστε τρόφιμα γεμάτα πρωτεΐνες στο πρωινό σας

Ξεκινώντας το πρωινό σας με ένα τρόφιμο γεμάτο πρωτεΐνες, όπως αυγά, γιαούρτι ή βούτυρο ξηρών καρπών, θα νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Young, «θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα». Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή για την απώλεια βάρους!

Οι έρευνες υποστηρίζουν πόσο σημαντική μπορεί να είναι η πρωτεΐνη στην προσπάθειά σας. Πολλές κλινικές δοκιμές έχουν αποκαλύψει ότι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης -δηλαδή η κατανάλωση περισσότερων από τη συνιστώμενη διατροφική ποσότητα- μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε τη συνολική σύνθεση του σώματός σας, μειώνοντας τη λιπώδη μάζα και βοηθώντας σας να διατηρήσετε τη μάζα χωρίς λίπος.

Συμπεριλάβετε και φρούτα

Τα φρούτα είναι μια άλλη τροφή που πρέπει να προσθέσετε στην πρωινή σας ρουτίνα, δεδομένου ότι είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Θα προσθέσετε «όγκο στο γεύμα σας χωρίς περιττές θερμίδες», εξηγεί η Young.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine δείχνει ότι η αύξηση της ποσότητας των φυτικών ινών που καταναλώνετε κάθε μέρα στα 30 γραμμάρια μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στην αρχή της ημέρας σας είναι ένας τόσο απλός τρόπος για να υποστηρίξετε την πρόοδό σας, οπότε δοκιμάστε το.

Αν χρειάζεστε έμπνευση, πάρτε ένα παράδειγμα από τη Young. «Μου αρέσει να προσθέτω μούρα στο γιαούρτι μου ή να κόβω ένα μήλο στο πλιγούρι βρώμης μου», λέει. «Και η υγιής απώλεια βάρους επικεντρώνεται στο τι να προσθέσετε και όχι στο τι να αφαιρέσετε».

Προτιμήστε τα δημητριακά ολικής αλέσεως

Αν νομίζετε ότι όλοι οι υδατάνθρακες είναι κακοί, ξανασκεφτείτε το. Μια καλή επιλογή αναφορικά με την πρωινή διατροφή σας είναι η προσθήκη δημητριακών ολικής αλέσεως στο πρωινό σας. «Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το πλιγούρι βρώμης ή το ψωμί ολικής αλέσεως, περιέχουν φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά και σας βοηθούν να μείνετε ικανοποιημένοι. Δεν χρειάζεται να φοβάστε τους υδατάνθρακες», τονίζει η Young.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook