Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης και πέντε μήνες μετά την λήξη της συμβατικής προθεσμίας για την ολοκλήρωση του έργου, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανοίξει το ένα τμήμα του αναπλασμενου δημοτικού κήπου Χανίων.

Πρόκειται για το τμήμα από το καφέ Κήπος μέχρι και την βόρεια είσοδο όπου ήταν τα κλουβιά με τα ζώα και στο οποίο έχει επεκταθεί αναμορφωμενη η παιδική χαρά.

Κλειστό θα παραμείνει το τμήμα όπου ήταν η λίμνη με τις πάπιες, τμήμα το οποίο έχει απομονωθεί με λαμαρίνες.

Πάντως οι εργασίες συνεχίζονται σε αρκετά σημεία και σίγουρα υπάρχουν αρκετά να γίνουν προκειμένου μάλλον εντός του Σαββατοκύριακου να είναι επισκέψιμος κατά τα 2/3.

Για το επίσημο άνοιγμα του Δημοτικού Κήπου, τις παρεμβάσεις που μένουν ακόμα να γίνουν αλλά και για το μεγάλο «στοίχημα» που έχουν να αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες του δήμου Χανίων από εδώ και στο εξής έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας του δήμου Χανίων Μιχάλης Τσουπάκης:

«Ανοίγει για τους Χανιώτες σήμερα ο δημοτικός κήπος. Όμως δεν θα ανοίξει όλος ο Κήπος η περιοχή της λίμνης θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθούν και εκεί οι εργασίες. Μάλιστα πιστεύουμε ότι οι εργασίες στην λίμνη θα αναδείξουν περισσότερο τον Δημοτικό Κήπο. Απομένουν ακόμα κάποια πράγματα να γίνουν αλλά ο Κήπος θα είναι προσβάσιμος και από σήμερα το μεσημέρι οι Χανιώτες θα μπορούν να επισκέπτονται το καφέ «Κήπος» και την παιδική χαρά και διάφορα άλλα σημεία» είπε ο κ. Τσουπάκης ενώ σε ότι αφορά στις αλλαγές που έγιναν ανέφερε:

«Ο δημοτικός Κήπος αλλάζει βελτιώνεται, εκσυγχρονίζεται. Είναι πλέον προσβάσιμος σε άτομα με πρόβλημα όρασης, θα έχει μια πολύ καλύτερα παιδική χαρά, θα υπάρχει φωτισμός ώστε να μπορεί να περπατηθεί και τα βράδια. Ευελπιστούμε ότι θα είναι μια όμορφη νότα στην πόλη των Χανίων. Λίγη υπομονή ακόμα για να γίνουν και οι τελευταίες πινελιές που απομένουν. Ακόμη στο τοιχίο του Κήπου θα γίνουν αλλαγές και θα επισκευαστούν οι ρωγμές που υπάρχουν, απλά δόθηκε αρχικά προτεραιότητα στο να φτιαχτεί ο Κήπος. Κατά την ανάπλαση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο φυτό γιασεμί, το παραδοσιακό φυτό της πόλης, και υπάρχουν φυτεμένα περιμετρικά σε όλο τον κήπο. Όλος Κήπος γύρω γύρω θα είναι ένα γιασεμί, μια εικόνα πολύ όμορφη. Το μεγάλο μας στοίχημα όμως για τις υπηρεσίες του δήμου είναι η συντήρηση που θα πρέπει να έχει ο Δημοτικός Κήπος καθώς χρειάζεται μεγάλη καθημερινή φροντίδα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook