Περίπου 5.000 νέα φαρμακεία πρόκειται να ανοίξουν στην Ιταλία -κατ' αναλογία ένα ανά 3.300 κατοίκους-, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Μόντι για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Τη σχετική απόφαση έλαβε την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας που καλείται να οριστικοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ό,τι αφορά τα ταξί και την αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των αδειών, καθοριστική θα είναι η γνωμοδότηση των δημάρχων, που θα πρέπει να συνοδεύεται από τα συμπεράσματα της ειδικής Δημόσιας Αρχής για τις Μεταφορές.

Το γεγονός ότι η καταγραφή του αριθμού και των επιπλέον αναγκών για ταξί ανατίθεται στους δήμους αποτελεί, σύμφωνα με τους σχολιαστές, ένδειξη διαλλακτικότητας της κυβέρνησης Μόντι, που επιχειρεί να περιορίσει την ανοικτή σύγκρουση με τους αυτοκινητιστές ταξί μετά τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες του προηγούμενου μήνα.

Το κύριο ζητούμενο -τονίζουν αναλυτές- είναι να μειωθεί το κόστος για τους ιδιοκτήτες των ταξί, ώστε να πέσουν και οι τιμές για τους πολίτες.

«Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία νέων, επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, όπως θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα, η σύσταση εταιριών από αυτοκινητιστές ταξί που να δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα και να είναι σε θέση να προσφέρουν δουλειά σε νέους συναδέλφους τους» όπως αναφέρεται.


in.gr