Εκδήλωση παρουσίασης του 16ου τόμου της έκδοσης του «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2022» διοργανώνει ο Δήμος Χανίων το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, στις 19.30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι).

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, ενώ η παρουσίαση των εργασιών του τόμου θα γίνει με παράλληλη προβολή σχετικών διαφανειών από την Επιμελήτρια της Έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, ο τόμος θα διατεθεί στους παρευρισκόμενους, ενώ στη συνέχεια θα διατίθεται στο κοινό από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Παράλληλα, ο νέος τόμος είναι διαθέσιμος δωρεάν και σε ηλεκτρονική μορφή από το e-shop της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.), στον σύνδεσμο https://shop.chania-culture.gr/ Οι ενδιαφερόμενοι, μάλιστα, μπορούν να έχουν πρόσβαση και στους προηγούμενους τόμους στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Η έκδοση, που έχει καθιερωθεί πλέον, αποτελεί ένα πολύτιμο ιστορικό και λαογραφικό εργαλείο, έγκυρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Η έκδοση του 2022 του «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ», πιστή στην υπηρεσία διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της συλλογικής ταυτότητας, περιλαμβάνει τρεις ενότητες: η πρώτη αφορά στο γεγονός, που σημάδεψε τη σύγχρονη Ελλάδα, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τιμώντας την συμπλήρωση 100 χρόνων από τότε. Ακολουθεί η ενότητα με ιστορικές μελέτες για την Κρήτη, ενώ η τελευταία ενότητα είναι αφιερωμένη τιμητικά στους τρεις τελευταίους Προέδρους της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Νομού Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook