Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, με θέμα τη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν στην πατρική οικία και στην πολιτιστική κληρονομιά του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σε σχέση με τον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώγης Σημανδηράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χανίων κ. Γιάννης Γιαννακάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κ. Ευτύχης Δαμιανάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μίκης θεοδωράκης κ. Γιώργος Αγοραστάκης, και τα Μέλη του Συλλόγου κα Μαίρη Πιταριδάκη, κ. Ματθαίος Φραντζεσκάκης και κ. Στέλιος Λαïνάκης.

Συγκριμένα κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρόσφατη επανυποβολή στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασης του Δήμου Χανίων για τον εξοπλισμό του χώρου και τη λειτουργία του Μουσείου Γιάννης και Μίκης Θεοδωράκης στο Γαλατά και η δημόσια δέσμευση του κ. Στέλιου Πέτσα, Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, για την ένταξη της πρότασης, η πρόταση μετονομασίας της Π.Ε.Ο. σε Οδό Μίκης Θεοδωράκης, η μεταφορά, στην πατρική οικία του Συνθέτη, της έκθεσης της Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής για τη ζωή του, η οποία υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2022 στο ΚΑΜ.

Τέλος, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και ο Σύλλογος Μίκης Θεοδωράκης συμφώνησαν στην ανάγκη συμπόρευσης και αμοιβαίας συνεργασίας για τον κοινό σκοπό της ανάδειξης του έργου του μεγάλου Συνθέτη, και στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπογραφεί άμεσα σχετική Προγραμματική Σύμβαση για την από κοινού διαχείριση των σχετικών θεμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook