Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου στις περισσότερες περιοχές . Οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως θα παραμείνουν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα υπόλοιπα τμήματα. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά του νομού. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και βαθμιαία βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, τη Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στα νότια αυξημένες όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια πεδινά και χιόνι ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 06 βαθμούς Κελσίου, στα νότια από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook