Η γερμανική δικαιοσύνη απαγόρευσε χθες την απεργία των ελεγκτών και του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, κατόπιν προσφυγής της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Fraport και της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa.

Το δικαστήριο απεφάνθη σήμερα υπέρ του αιτήματος της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Fraport και της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa να εκδώσει προσωρινή περιοριστική εντολή κατά του συνδικάτου GdF, το οποίο εκπροσωπεί το προσωπικό εδάφους.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε δύο ημέρες που δικαστήριο της Φρανκφούρτης αποφαίνεται κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του αεροδρομίου με αίτημα καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Την Τρίτη είχε ήδη απαγορεύσει τη συμμετοχή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία αυτή των ελεγκτών και του προσωπικού εδάφους, η οποία είχε αρχίσει στις 16 Φεβρουαρίου, και προβλεπόταν να διαρκέσει ως αύριο το πρωί στις 06:00 ώρα Ελλάδος. Τις τελευταίες ημέρες προκαλούσε καθημερινά την ακύρωση περίπου του 20% των πτήσεων, κυρίως εσωτερικού

Από την πλευρά του, το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της σημερινής δικαστικής απόφασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook