Για υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Χανίων κάνει λόγο η ΟΕΒΕΝΧ σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της:

«Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια αλληλουχία αρνητικών ενεργειών αναφορικά με το λιμάνι της Σούδας, τη μία από τις δύο βασικές πύλες εισόδου στο Νομό μας αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Κρήτη.

Ο Ν. Χανίων με πάνω από 150.000 κατοίκους, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, με συνεχώς αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη και με μία τουριστική σεζόν που ξεκίνησε δυναμικά, εξυπηρετείται ακτοπλοϊκά από μία εταιρεία.

Το πλήγμα για τα Χανιά αλλά και για το γειτονικό Ρέθυμνο, στο οποίο δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση, είναι μεγάλο.

Η αποχώρηση των Μινωικών Γραμμών από το δρομολόγιο Σούδα-Πειραιάς-Σούδα όπως και η υποβάθμιση εκ μέρους της Α.Ν.Ε.Κ. του συγκεκριμένου δρομολογίου, χωρίς μάλιστα να υπάρχει παράλληλα ακτοπλοϊκή σύνδεση με κάποιον άλλο προορισμό, τη στιγμή που στο Ηράκλειο πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω από 10 δρομολόγια για διαφόρους προορισμούς, μας έχουν πραγματικά εξοργίσει και ως κοινωνία και ως επιχειρηματίες.

Αφενός καλούμε τις δυο εταιρείες να αναδιπλώσουν την στρατηγική τους αναφορικά με το λιμάνι της Σούδας και αφετέρου να στηρίξουν την τοπική κοινωνία όπως αυτή τις στηρίζει για δεκαετίες.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς και ειδικότερα τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τους τοπικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, τον Πρόεδρο ης Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, τους Προέδρους της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων Ν. Χανίων «ΑΠΤΕΡΑ» και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων, αλλά και όσους πλήττονται από τη συγκεκριμένη πολιτική να δραστηριοποιηθούν και να προβούν στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διορθωθεί η αδικία εις βάρος του Ν. Χανίων και ολόκληρης της Δυτικής Κρήτης.

Φτάνει πια η απαξίωση της Δυτικής Κρήτης.
Θέλουμε ισόνομη Ανάπτυξη!
Το δικαιούμαστε και το απαιτούμε!!!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook