Υποχρεωτική γίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω ίντερνετ για τους μισθωτούς με εισόδημα άνω των 8.000 ή 10.000 ευρώ. Εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει ότι το γκισέ της εφορίας κλείνει από φέτος για την πλειονότητα των μισθωτών όσον αφορά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Το μέτρο συνδέεται και με την χθεσινή παράταση της υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων έως τις 15 Ιουνίου καθώς η ηλεκτρονική υποβολή θα επιταχύνει δραστικά το ρυθμό εκκαθάρισης των δηλώσεων και είσπραξης του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr στο ΥΠΟΙΚ έχουν αποφασίσει να κάνουν φέτος τη μεγάλη κίνηση προκειμένου να στείλουν τη συντριπτική πλειονότητα των φορολογούμενων στο taxisnet για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. «Πέρυσι υποβλήθηκαν μέσω ίντερνετ περίπου δυο εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις», λέει στο Capital.gr στέλεχος του ΥΠΟΙΚ. «Ο στόχος μας φέτος είναι οι ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις να ξεπεράσουν τα τέσσερα εκατομμύρια σε ένα σύνολο πεντέμισι εκατομμυρίων».

Το βασικό εργαλείο για να πιαστεί αυτός ο στόχος θα είναι η υποχρεωτική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω ίντερνετ από τους μισθωτούς, οι οποίοι αποτελούν και την πολυπληθέστερη ομάδα φορολογούμενων. Ωστόσο, η δήλωση μέσω ίντερνετ δεν θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μισθωτούς αλλά για την πλειονότητά τους και συγκεκριμένα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Το όριο αυτό δεν έχει ακόμη καθοριστεί από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά οι βασικές εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων προς την ηγεσία του, το τοποθετούν στα 8.000 ή 10.000 ευρώ με πιθανότερο όριο το πρώτο.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook