Στήριξη των τραπεζών… κατ΄εξακολούθησιν, προβλέπει για τους αμέσως επόμενους μήνες το σχέδιο της κυβέρνησης και της Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, η βοήθεια θα τους δοθεί σε τρεις φάσεις:

-η πρώτη \”δόση\” (περίπου 23 δισ.) έως τον Μάιο-Ιούνιο, αφού ολοκληρωθεί το PSI και μόλις αποτιμηθούν στις οικονομικές καταστάσεις των τραπεζών οι ζημιές από το «κούρεμα» που υπέστησαν, για να τις καλύψουν.

-η δεύτερη \”δόση\” μέσα στο φθινόπωρο, με βάση και το πόρισμα της BlackRock ώστε να επιτύχουν να καλύψουν το στόχο για core tier 9.
η τρίτη \”δόση\” αναμένεται να δοθεί στις αρχές του 2013, μετά τα στρες τεστ για όσες τυχόν χρειαστούν ενίσχυση για να φτάσουν σε core tier 10.

Στο οικονομικό επιτελείο εκφράζονται πάντως διαφορετικές εκτιμήσεις για το αν το συνολικό ποσό θα περιοριστεί ως την τελική φάση κοντά στα 30 δισ, ή αν θα αγγίξει και τα 50.

Όσο αφορά τους μικροεπενδυτές, αν και κανείς δεν θα εξαιρεθεί από το κούρεμα, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν να αποζημιώσουν τους κατόχους ομολόγων (φυσικά πρόσωπα) μόνο για μικρά ποσά, με βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook