«Η χώρα μας έχει πάρα πολλά προβλήματα. Πίσω από την οικονομική δυσπραγία υπάρχει και μια πάρα πολύ σκληρή πραγματικότητα, η οποία μεταφράζεται και με την αύξηση της εγκληματικότητας», τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθήνας και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Τάκη Σαράντη και Παναγιώτη Τσιούτσια.

«Αλήθεια ποιος ασχολείται επί της ουσίας με το σημαντικό πρόβλημα της αύξησης της εγκληματικότητας» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η δημόσια τάξη δεν είναι θέμα ασήμαντο σε μια χώρα που βιώνει κοινωνικές εντάσεις λόγω των οικονομικών προβλημάτων», ενώ χαρακτήρισε σημαντική ανάγκη «να στηρίξουμε μια Αστυνομία, η οποία θα μπορεί να λειτουργεί με αξιοπρέπεια και να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για το γεγονός ότι ενώ η εγκληματικότητα αυξάνεται καθημερινά, η χώρα εδώ και ημέρες δεν έχει υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Δεν γίνεται όταν υπάρχει τέτοια έξαρση της εγκληματικότητας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παραμένει χωρίς υπουργό εδώ και μια εβδομάδα, περίπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, ο κ. Μητσοτάκης για την προ ημερών επίθεση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Αριστερά, απάντησε ότι τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο, καθώς «η αριστερά εξάσκησε μια ιδεολογική κυριαρχία τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα, η οποία δεν απαντήθηκε επαρκώς από την κεντροδεξιά. Αυτή η ιδεολογική κυριαρχία οδήγησε σε πάρα πολλά συμπλέγματα και στρεβλώσεις την ελληνική κοινωνία, τα οποία ήρθε η ώρα να απαντηθούν σε ιδεολογικό επίπεδο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook